Беглика фест ви очаква на Острова на тишинавтите и... нинджите

OFFNews Последна промяна на 06 април 2016 в 16:35 2627 2

Един по един се изнизват месеците до началото на oсмия Беглика Фест. На него освен Markandeya, Man of No Ego и Gene Keys Bulgaria ви очакват много други изненади, които тепърва престои да бъдат обявени.

Преди това обаче организаторите напомнят: според прогнозите за 25-29 август 2016 звездите по беглишките поляни ще са стотици или дори хиляди! Защото на Беглика Фест всеки участник има възможността да се превърне в парченце от общата Вселена на фестивала.

Беглишките нинджи отново в действие

Сред високите борове тесните пътечки водят към незнайни места, във водата бавно се движи кану, стрела прелита покрай заплетени въжета, а през тях бързо прескачат беглишките нинджи. Беглика Фест 2016 и IPLAY.NINJA представят втората част на играта Беглишки нинджи – приключенската отборна игра, която ни връща в спомените от книгите игри, отключва фантазията и изпитва тялото. Отборите се потапят в сюжет, включващ четирите стихийни елемента – Огън, Вода, Въздух, Земя, и, разбира се, петият елемент – Човекът. Тазгодишните Беглишки нинджи ще предложат още по-интересни мисии!

Беглишка нинжда.

Островът на тишинавтите

Високо в планината блести голямо езеро. В средата на езерото има остров. На него цари Тишината. Не защото думите са забранени, а просто защото най-ценното е отвъд тях. Там, на този остров, нещата просто са...

„Островът на тишинавтите” е интерактивен спектакъл в природна среда, който съдържа в себе си елементи на ленд арт, пърформанс, музика и театър на сетивния лабиринт. Създава се за втора година като копродукция на Театъра на сетивата и Беглика Фест.

Цирков театър "Нибрай".

Цирков театър "Нибрай"

Между Земята и Небето, от сутрин до вечер - на тази сцена няма невъзможно.

И тази година тя ще бъде отворена за всички, които носят талант за споделяне. В четвъртък вечер: Отворена сцена за артисти - всеки артист може да стане част от нея след кандидатстване. В петък – Сцена за беглишки таланти, специално пространство за вдъхновени и смели бегликъри! В събота вечер – артистите от "Нибрай" ще смаят публиката със своите изпълнения. Отново ще се срещнете и с Куклен театър „Мале мале“ и още огнени, циркови, весели души от близо и далеч.

Playback Tеатър „Тук и Сега“.

Playback Tеатър „Тук и Сега“

За да откриете съкровище, не е нужно да ходите през девет планини в десета. Достатъчно е да изслушате историята на който и да е Човек. Плейбек Театър „Тук и Сега“ е една среща – между актьорите и публиката, между откровенията и преживяванията по между им. Зрителят не е зрител, а участник, режисьор, създател. Знаете ли колко много неща можете да научите – и за себе си, и за света – когато просто погледнете своята история отстрани?

Част от устрема ни към колективно начало е и – за първи път – crowdfunding кампанията на фестивала. Остават броени дни до стратирането ѝ на ulule.com. Експеримент или нещо устойчиво, ще разберем от самите вас, стари и нови, знайни и незнайни бегликъри.

Билети за фестивала можете да закупите от Ticketlogic, a до 8 април е активна опцията Билет на изплащане в Easy Pay. 

Повече информация за фестивала и подробности за записванията в различните приключения може да намерите на страницата на Беглика фест.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2016 в 14:11

"Беглишка нинджа"...?


А Беглишка минджа? Или пък Беглишка ганджа?
Аре по-сериозно молА ви сА! Стига с тези източни извращения. Наблегнете на креативното - този "фестивал" има всички предпоставки да се превърне в Биг Болкан Фест на секса и леката дрога.

07.04 2016 в 14:06

Фестът на неестествените.