Армейският оркестър на САЩ свири хитове на Бионсе и Лейди Гага пред НДК за 4-ти юли

OFFNews 28 юни 2019 в 13:10 3025 0

Безплатен концерт на лятната сцена на НДК на 1 юли, от 19,30 часа, ще изнесе Армейският оркестър на САЩ в европа по случай деня на независимостта.

Оркестърът идва по покана на посолството на САЩ, а концертът ще е безплатен за публиката. Тя ще види изпълненията на хитове на Бионсе, Бруно Марс, Лейди Гага, Макълмор и други.

Посолството на САЩ ще предложи безплатно и типичните за американския национален празник храни - хот дог и сладолед - до изчерпване на количествата.

Двайсет музиканти и певци от Въоръжените сили на САЩ в Европа пристигат в България от Зембах, Германия. Сформиран през 1940 г., оркестърът, заедно с войнишкия хор на Въоръжените сили на САЩ в Европа, е най-голямото музикално формирование извън пределите на самите Съединени американски щати и е основен армейски музикален посланик в Европа. Войници от всички армейски формирования преминават специална селекция, за да представят Америка посредством музиката, като изпълняват хитове от различни музикални периоди и стилове – съвременни радио класации, Бродуейски мюзикъли и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови