Ара Маликян взриви Двореца на културата и спорта с невероятно шоу

OFFNews 03 ноември 2018 в 12:19 3636 0

Буря от емоции разтърси Двореца на културата и спорта снощи – виртуозът ексцентрик Ара Маликян надхвърли и и най-смелите очаквания на изпълнилата Зала Конгресна публика.

Той и неговият бенд буквално нажежиха с енергия въздуха около сцената, а звездният музикант докосна сърцата на всички, като разказа Невероятната история на своята цигулка в приятелски маниер и със сърдечна усмивка.

Публиката реагира като на поп или рок концерт на микса от фолклорни традиции, класика и рок, в който Ара гореше под прожекторите. След финалния аплауз дойде ефектна музикална изненада - на сцената се качиха Оркестър гайдари от НУИ „Добри Христов" Варна, заедно с Танцовия състав "Шарена гайда". Българският фолклор провокира музикантите от оркестъра на Ара и те засвириха заедно с нашите младежи Коледарски буенек - мъжко хоро в две четвърти, като начало, а след това и Грънчарско хоро - в неравноделния български размер девет осми.

След концерта децата очакваха звездата в бек стейджа, скандирайки "Ара, Ара!", събрани в куп и щастливи от съприкосновението с космополитния виртуоз, озарил всички с обаятелната си усмивка, лекотата на общуването и
класата си, със своята непретенциозност и стил на непринудена комуникация. Ара с отскок се приобщи към тях, също беше щастлив и много приятно изненадан, прегръща децата и се снима с тях за спомен от България.

С прекрасни спомени от срещата си с Ара остана и арменската общност в морския град, която го срещна като скъп приятел, така както го приемат всички арменци по света, дори в Китай и в САЩ.

Днес на летище Варна чаровният арменец отпътува от VIP салона, отнесъл в сърцето си българска емоция, гостоприемност и топлина. И обеща да се върне отново във Варна.

С гастрола на Ара Маликян официално беше закрит Международният музикален фестивал „Варненско лято“ 2018.

Продължава детската съпътстваща програма на фестивала – утре, 4.11., в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център е безплатният концерт „Варненско лято за деца“ под мотото „Музикални будители“. Входът е свободен за деца и родители. Началото е в 11:00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови