Двама българи на Параолимпиадата в Сочи

OFFNews 05 март 2014 в 10:34 3600 0

Двама българи на Параолимпиадата в Сочи

Двама българи ще вземат участие в XI зимни параолимпийски игри в Сочи – ски бегачите с увредено зрение Светослав Георгиев и Желяз Колев.

На церемонията по откриването на Параолимпиадата на 7 март ще присъства българска делегация от 8 души. Двамата състезатели – Георгиев и Колев, техните придружители – съответно Иван Бирников и Искрен Паланков, един треньор, един лекар, един аташе и един ръководител мисия.

26-годишният Светослав Георгиев трябва да се включи във всички дисциплини на ски бягането за хора с нарушено зрение – спринт на 1 км, както и състезания на 20 км и на 10 км.

17-годишният Желяз Колев пък ще участва само в спринта и в състезанието на 10 км.

На Параолимпиадата във Ванкувър преди 4 години участие взеха трима българи – Александър Стоянов, Ивайло Вътов и Йоана Ерменкова. Те участваха в надпреварата по ски бягане.

В параолимпийските игри в Сочи трябва да се включат отбори от 46 страни, макар че напрежението между Украйна и Русия може да намали техния брой.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови