Кои са основните показатели за качествена PVC дограма

OFFNews 07 октомври 2014 в 08:30 5884 0

Elegant

Важна стъпка при ремонта на вашето жилище е решението да смените старата дограма с нова, и за тази цел е желателно да се запознаете с това какво точно предлагат фирмите, които се занимават с извършването на тази услуга. Тъй като разнообразието, което се предлага в тази сфера е голямо, вие трябва да прецените какво точно смятате, че ще бъде подходящо за вашия дом.

Първото нещо на което трябва да се обърне сериозно внимание, това е основния материал. Това е и характеристиката, според която се определят различните видове дограма. Основният използван материал е три вида- дърво, алуминий и PVC. Ако разполагате с необходимите средства, може да си поръчате от най-скъпата дограма – това е дървената. Инвестицията си заслужава, защото по принцип тя има много дълъг живот на експлоатация. Ако все пак не разполагате с достатъчно средства, може да се спрете на другите два вида дограма, които също са достатъчно качествени и на по-приемливи цени. Основният цвят при тях е белият, но при PVC дограмата съществува разнообразие от цветове, от които може да избирате.

Вторият важен показател е броя на камерите. При PVC дограмата, по-големият им брой е характерен, при нея може да срещнете и с шест камери. Това е важен фактор, тъй като оказва влияние върху топлопроводимостта и шумоизолацията, а това директно оказва влияние и на топлоизолацията.

Третият фактор е стъклопакетът. Той е важен както за топлоизолацията, така и за светлопропускливостта, тъй като и двата показателя оказват своето влияние за комфорта и уюта на дома ви. Стъклопакетът може да бъде от един до три слоя. Стъклата могат да бъдат изработени от различен материал и да имат различен дизайн. В последно време е много популярно т.нар. К-стъкло, което спомага за подобряването на топлоизолацията. По принцип разстоянието между стъклата е запълнено с въздух, но при някои по-скъпи модели се вкарва и аргон, което повишава добрата изолация.

Важен при една ПВЦ дограма е и обковът. Най-голямото натоварване всъщност се поема от дръжките и механизмите на дограмата, което определя и какъв е нейния коефициент на издръжливост. При избора на PVC дограма трябва да се мисли не само за нейното качество, но и за нейния качествен монтаж, тъй като от него зависи колко дълго ще може да бъде експлоатирана тя. Затова при своя избор е желателно да се доверите на фирма, която ще може да ви даде и необходимата гаранция.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови