Издателят на Уди Алън му обърна гръб. Няма да издаде книгата му заради обвинения в сексуално посегателство

OFFNews 07 март 2020 в 12:57 3281 0

Издателят на Уди Алън му обърна гръб. Американската компания Hachette Book Group отказва да издаде автобиографията на носителя на "Оскар" режисьор, актьор, сценарист, драматург и комедиант заради обвинения срещу него в сексуално посегателство. Вгорчаващата вест за 84-годишния Алън дойде в петък, след като предния ден служителите в компанията предприеха протестно шествие в Ню Йорк и Бостън срещу публикуването на мемоарите. Собствените деца на Алън - Ронан и Дилън Фароу - също са против.

Фароу (журналист) написа книга за същото същото издателство миналата година за това как влиятелни мъже избягват наказания за нарушенията си. Осиновената му сестра Дилън Фароу обвинява Алън, че я насилил сексуално през 1992 г., когато била 7-годишна. Уди Алън отхвърля обвиненията, за които беше разследван, без да му бъдат повдигнат обвинения.

Говорителка на HBG нарече решението "трудно" и увери, че компанията приема отношенията с авторите си много сериозно и не прекратява плановете си за издаване на книги с лека ръка. Уверява, че "ще продължим да публикуваме много предизвикателни книги". За вземането на това решение натежали разговори със служители в издателството.

Това не е първият удар по Алън. Той се прости с договор с Amazon за четири филма миналия ноември след интервю, в което защитава обвинявания в сексуални посегателства Харви Уайнстийн.

Книгата му трябваше да излезе през април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови