Виктор Генев пред Nostrabet: Славия ще играе без страх срещу ЦСКА

OFFNews 29 ноември 2023 в 15:32 1211 0

След завръщането на Златомир Загорчич начело на Славия, отборът показва по-привлекателно лице на терена и спечели 5 от последните си 6 мача във всички турнири.

„Белите“ се отлепиха от дъното и започнаха да се изкачват нагоре в класирането, а преди дни успяха да спечелят и на най-негостоприемния стадион у нас, като по този начин взеха реванш от Лудогорец за загубата на „Овча купел“ в началото на ноември.

Кои са причините за възхода на Славия, какво промени Заги за толкова кратко време и докъде може да стигне тимът този сезон? Отговорите на тези и други въпроси дава стожерът на защитата на „белите“ Виктор Генев в специално интервю за Нострабет.

Г-н Генев, с какво успяхте да надделеете срещу Лудогорец?

Основно с изключително себераздаване, дисциплина и характер. И трите неща спомогнаха за тази победа, както и изпълнените задачи от всеки един от нас.

Какво си помислихте, когато домакините намалиха резултата на 2:3, а докрая имаше повече от 25 минути?

Бях уверен, че имаме сили да продължим да играем добре и да следваме нашия план, за да запазим резултата, и беше важно да останем концентрирани, тъй като Лудогорец е добър отбор, в който играят страхотни футболисти. Те имаха ситуации, но радващото е, че ние играхме правилно и по един и същи начин през цялото време, и смятам, че заслужено успяхме да спечелим.

Галин Иванов вкара решаващия гол, който е седми за него срещу разградчани. Какво мислите за него?

Това за мен беше очаквано, тъй като Галин е водещ играч и наш лидер, който се е доказал през годините. Той има безспорни качества, така че е нормално да отбелязва голове на всеки отбор и аз го поздравявам за поредния силен мач.

Има ли опасност да литнете в облаците след този успех?

Не вярвам да стане, а и няма как да се получи. Най-малко, защото манталитетът на играчите на Славия няма да го допусне, и второ, защото все още нищо не сме го постигнали през този сезон. Ние оставаме здраво стъпили на земята и се настройваме за следващия мач, който е най-важен във футбола.

Как Загорчич изправи Славия на крака?

Очевидно е, че след неговото идване, дойдоха и резултатите. Той е доста амбициозен и е голям мотиватор. Иска да има сериозна дисциплина и има добри футболни идеи, които налага. Г-н Загорчич е една от причините, поради коя отборът тръгна нагоре, което обаче не означава, че предните ни треньори не са си вършили работата. Те също имаха свои футболни виждания и работеха професионално, но въпреки усилията, които полагат, липсваха резултатите.

Кое беше първото нещо, което Заги направи, след като пое отново Славия?

Той завари доста тежка ситуация за тима и мисля, че вдигна психологически играчите след поредицата негативни резултати. С течение на времето вече проличават неговите методи за работа и с всеки изминал ден отборът се напасва и става по-продуктивен.

Какво изисква от Вас Загорчич?

Дисциплина, сериозно отношение към тренировките и мачовете, и максимално раздаване, което означава всеки от нас винаги да дава максимума от себе си.

Възможно ли е Славия да хвърли втора бомба в рамките на 5 дни, като спечели и срещу лидера в елита?

Наясно сме, че ни очаква поредния тежък мач, в който ще излезем да се надиграваме и да играем за победа. Това, което мога да обещая е, че ще дадем всичко от своите възможности.

Как ще спирате страхотната атака на ЦСКА?

Те са един от най-силните отбори, но ние не се притесняваме от тях. Ще играем без страх и за да покажем, че успехите ни в последно време не са случайни. Ако имаме и късмет, защо не крайният резултат да бъде в наша полза. Що се отнася до сблъсъка за купата с ЦСКА другата седмица, за него ще мислим след петък, тъй като във футбола не е редно да се прескачат мачове.

Къде е силата на Славия?

В колектива, отборната игра и сплавта между опитни и млади добри футболисти. Всеки се стреми да помага на другия и на терена да сме като юмрук.

Кой беше най-силният ви мач досега?

Ако трябва да бъде честен, този с Лудогорец в Разград. Доста интересни атаки направихме и имаше много чисто футболни достойнства в нашата продукция. Така ще се опитаме да изглеждаме във всеки един мач, но знаем, че невинаги ще се получава, тъй като в един сезон всеки отбор преминава през силни периоди и спадове. Важното е обаче да се раздаваме максимално и ако го правим, дори и да има негативни резултати, рано или късно нещата ще се получават така, както ги искаме.

Всички отбори вече се съобразяват със Славия и ще излизат с друга нагласа срещу вас. Това означава ли, че ще ви бъде по-трудно?

В тази група лесно никога не е било. Всеки един двубой е тежък и всеки отбор може да спечели точки на всеки един терен. Хубавото при нас е, че след като не започнахме добре сезона, сега той се развива по начин, по който искаме да се развива и се подобряваме във всяко едно отношение.

Коя цел изглежда по-реалистична за Славия – да се пребори за шестицата или за седмото място, което дава право на участие в бараж за Европа?

Вижте, нивата е доста голяма, и колкото и клиширано да звучи, ние ще продължим да играем мач за мач, да опитаме да поддържаме постоянно добро игрово ниво и да се стараем да трупаме колкото се може повече точки. Накрая като теглим чертата, ще видим как сме се справили.

Г-н Генев, какво искате да постигнете със Славия?

Искам да запишем престижно класиране и ако е възможно един ден да вдигна трофей и да играя в Европа. Но най-важното е да продължа да се чувствам комфортно с белия екип, отборът да се представя добре и да се развива, а ние, по-опитните, да помагаме на младите с каквото може.

Какво бихте казали на феновете на Славия?

Те са вярна и отдадена публика. Благодаря им за подкрепата и се надявам да продължават така и занапред, а ние ще правим всичко възможно да ги радваме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!