Трайков: Единственият начин да нямаме комунист за президент е всички демократично мислещи хора да гласуват за нас

ОFFNews 02 ноември 2016 в 18:13 9857 21

Единственият начин да нямаме комунист за президент е всички демократично мислещи хора да гласуват за нас. Това каза в Свищов кандидатът за президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков. Повече от час той и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев отговаряха на въпроси на граждани. В препълнената зала на местното читалище дойдоха и хора от Белене и Козлодуй.

Трайков цитира изследване, публикувано от агенция Ройтерс, според което в САЩ 25% процента от американците предпочитат да ги удари метеорит, отколкото някой от двамата кандидати да им стане президент. „Нека не допускаме нашият балотаж да ни изправи пред такъв избор. Ние можем да се противопоставим. Нито винаги сме били бедни, нито винаги сме били наведени - такива каквито комунистите се опитваха да ни направят 45 години и каквито техните наследници се опитват да ни направят сега. Няма да го допуснем“, каза Трайчо Трайков. „Има само един начин да не се върнем обратно в миналото и той е всички дясно мислещи хора, които искат да живеят в демократична и европейска България, да гласуват в неделя с номер 7“, заяви кандидатът за президент на РБ.

Ако имаше правосъдие и върховенство на закона, хората „с двата джоба“ много бързо щяха да бъдат ударени през ръцете и да попаднат там, където им е мястото, коментира Трайков. „Това е правилният начин, по който се случват нещата в една демократична правова държава и това искаме да постигнем с ген. Събев, чрез реформа в съдебната система и в прокуратурата“, подчерта още той. „Питат ме защо досега президентите не са се възползвали от възможността за конституционни промени. Може би са се притеснявали, че ако внесат проектозакон, депутатите ще гласуват против него, тъй като президентът няма свои народни представители. Но ако президентът знае защо е този проектозакон и какво носи той на хората, и ако парламентът го бламира, то вероятно хората ще бламират парламента и ще е ясно кой къде стои“, допълни кандидатът за държавен глава.

Като пример за това как държавата не се справя с функциите си, Трайков посочи развитието на земеделието в България. Според него при определяне на схемите за подпомагане на земеделските производители с евросредства, е взето решение в полза на една олигархична прослойка. „Близо 90% от всички земеделски субсидии отиват в 30-ина семейства, производители на зърнени и технически култури, които почти 100% са за износ. Така субсидиите директно отиват в полза на потребителите на тези култури в чужбина. Това е точно обратното на правилната политика в земеделието за насърчаване на отраслите, в които има висока добавена стойност и в които имаме традиции, умения и условия – зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство, животновъдство“. Това са отрасли, от които може да дойде богатството на България, посочи още Трайков.

След срещата в Свищов, кандидатите за президент и вицепрезидент на РБ Трайчо Трайков и ген. Съби Събев се срещнаха с жителите на Левски и Червен бряг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

21

El Commandante

03.11 2016 в 21:53

С тебе е безсмислено да се дискутира бе, виж се че си неадекватен....

77927

18

El Commandante

02.11 2016 в 23:58

Кога ще ги съдите за клевета ако не е истинско?

12530

17

синя сова

02.11 2016 в 22:46

На сниманото нещо наречено фактура пише 35 000 евро ,но няма гаранция ,че документчето е автентично нали е публикувано във вестничето на пеевски ;)

77927

16

El Commandante

02.11 2016 в 22:27

Чесъна не отговаря на тоя въпрос.
Обижда ни на доносници, но бяга от директен отговор.

77927

14

El Commandante

02.11 2016 в 22:10

Какво не?
Не е взимал пари ли?
Тези фактури шопнати ли са?
Трайчо кога ше съди клеветниците ако не са истински?

За Баце Тъпото нищо не може да ме учуди, тоя и мама си Мецанка би продал за пари.

12530

13

синя сова

02.11 2016 в 22:03

НЕ! А,сега кажи ,троле,договарял ли се е бойко борисов с контрабандистите да му снесат 3,8 млрд,за да ги остави на мира да си "въртят" необезпокоявани "бизнеса"?