Републиканци за България дадоха старт на кампанията си в Кюстендил

OFFNews 11 март 2021 в 19:33 2705 0

Павел Вълнев, Цветан Цветанов, кандидати за народни представители и множество симпатизанти на Републиканци за България от Кюстендил дадоха старт на предизборната кампания в областта.

Началото бе поставено пред една от емблематичните сгради в града, а именно художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“.

„Очакваме едно депутатско място от Кюстендил, но се борим и за второ! С номер 21, за държава с правила!”, заяви Цветанов.

Водачът на местната листа Милослав Методиев благодари на всички за гласуваното доверие. „Смятам, че сегашният момент е много важен за бъдещето на България, нищо няма да получим даром всички ние трябва да проявим активност и да се борим за по-доброто бъдеще на нашата родина“, заяви той.

„Първо искам да ви благодаря, че днес официално можем да представим листата на истинския отбор, на най-добрия отбор, който иска да има правила. Това, което е най-силното на Републиканци за България-Кюстендил, е, че всички сте местни хора, запознати с проблемите и всички ще работим за решаването им”, с тези думи Цветанов се обърна към присъстващите.

Един от най-сериозните проблеми на Кюстендил според Цветан Цветанов е липсата на свързаност със Северна Македония, която да може действително да отвори бизнеса.

„Северна Македония е част от НАТО, тя ще бъде и част и от ЕС, защото това, което направихме по време на Българското председателство през 2018 г., е, че не успяхме да доведем до край тази инициатива.

Знаете, че Гърция 15 години блокираше всяка възможност за влизането на подобен диалог за Северна Македония. Знаете Гърция не блокира Северна Македония, а ние се върнахме към национално популисткия подход и аз смятам, че това е грешно. Защото младите, всички тези прекрасни хора, които виждате зад мен, искат да има свързаност, възможност да се пътува свободно, без граници”, коментира Цветанов.

„Най-важните секторни политики, които ние ще предложим, ще стигнат до хората, за нас върховенството на закона е приоритет №1, корупцията и електронното управление, също“, допълни председателят на партията.

„Ще направим всичко възможно семейният и малък бизнес да бъдат подпомогнати от държавата, особено в тези трудни времена - ресторантьори, хотелиери. Ако имаше ясна политика, а не безхаберно харчене на пари от джипката, щяха да са много по-добре защитени тези бизнеси и по-лесно да излезем от пандемията. Липсата на правила води до хаос, ние искаме да има правила”, заяви още Цветанов.

„Видяхме в стенограма на Здравното министерство от 1 октомври миналата година, министърът на здравеопазването сам казва, че България се отказва от 3 ваксини, за които преговаря ЕК, защото нямаме условия да ги съхраняваме при -70 и - 80 градуса. Знаете ли колко човешки живота са загубени? Ние искаме да се върнем към нормалността. Не е нормално да имаме тези проблеми и в рамките на 1 година да не е свикан нито един път Консултативния съвет по национална сигурност. Ние от Републиканци за България искаме да има хоризонт, но и да има политики, които да бъдат постигнати”, обобщи Цветан Цветанов.

От партията настояват всяко кметство да има делегиран бюджет от минимум 10 000 лв.

Цветанов благодари на Павел Вълнев за това, че Кюстендил е първото населено място в България, което посещава след пътуването им до САЩ.

На откриването на кампанията присъства и Даная, на която по Коледа кюстендилската организация помогна с парични средства за сбъдването на мечтата й да ходи. Тя и майка й дойдоха да подкрепят листата с кандидат-депутати на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !