(Не)очакван избор очаква жителите на район Студентски в столицата

OFFNews 17 октомври 2015 в 07:16 2551 0

В район Студентски на София влизат жилищните комплекси Студентски град, Мусагеница, Витоша и Дървеница. Квартали, сблъскали се с въпросите за сигурността, ефективния подход към бездомните животни, правото на собственост, местата за домашни любимци и тези за майки и деца. Въпроси, които са добре познати и за много други части от София и страната, но тук те все още не са ефективно решени.

Божидар Василев е очакван за някои кандидат и то сред фаворитите за района. Но неочакван е неговият подход, както и конкретиката на решенията, които той предлага и обсъжда с жителите. Той е кандидат за районен кмет от листата на Реформаторски блок, а в район Студентски живее вече от почти 30 години. Видял е пропуските и възможностите в управлнието на тази част от града.

Сигурен е, че ще предостави добри и конкретни решения на добре познатите проблеми на съгражданите си, давайки им на първо място лесен и бърз достъп до Общината и кмета на района. За целта, например, планира кабинетът на кмета да бъде разположен на първи етаж и да не се изисква  предварително записване за среща с него.

Директния контакт с граждание той започна още сега, по време на кампанията си, като предоставя на ключови места в района Кутия за желания, където много от избирателите вече са оставили личните си предложения за проблеми и решения в своя квартал. Голяма част от целите му вече бяха обявени публично по улиците на района и от самия него в диалог с гражданите. За някои тези цели са наистина неочаквани и конкретността им повдига много въпроси.

Сред тях са: безвъзмездното прехвърляне правото на собственост на земята под блоковете и околоблоковите пространства на живущите в тях; безвъзмездно прехвърляне правото на собственост на минимум 51 % от акциите на "Топлофикация София" на нейните абонати; безплатен монтаж и поддръжка на нови и съвременни входни врати за всички блокове в кварталите “Мусагеница”, “Дървеница”, “Студентки град” и “Витоша”; инвестиция в ранното развитие на децата, Безплатни езикови и спортни занимания за всички деца в градините от района.

Според екипа на Божидар (не)очакваният избор на гражданите в район Студентски е въпрос на време и активност по време на изборите. 

Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови