Quantcast

Реформаторите очакват да имат 40 кмета след изборите

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2015 в 15:09 2778 4

Найден Зеленогорски

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Найден Зеленогорски

Реформаторският блок има потенциал да спечели 40 кметски места на изборите.

Това заяви ръководителят на предизборния щаб на Реформаторския блок и зам.-председател на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски в интервю за "Седмицата" по "Дарик" радио.

"Целта на „Движение България на гражданите” е да се позиционира и да има по-добро присъствие в местната власт. Движението все още не се е явявало на местни избори и това е изпитание за нас. Вероятно ще подкрепим около 20 действащи кметове на областни центрове, малки и средни общини и смятам че имаме потенциала като Реформаторски блок да спечелим до 40 кметски места."

Сред основните критерии на ДБГ при подбор на кандидатите за кметовете и общинските съвети бил те са разбират колко е важно да усвояват максимално ефективно средствата от европейските фондове.

"Все още има проекти, които не са достатъчно смислени и ефективни. Това е втори програмен период, до 2020 г., и последният, в който ще страната ще получава директно европейско финансиране. След това тези средства ще са значително по-малко. Следващите четири години, в които трябва да преобразим градовете и населените места в България, са решителни за просперитета на гражданите", обясни Зеленогорски.

Правителството и парламента трябва да си взаимодействат много по-ефективно с местните власти. Трябва да се направи крачката към пълно децентрализиране на местните власти. Кметовете и общинските съветници са тези, които са най-близо до хората, и най-добре познават нуждите и проблемите им, подчерта Зеленогорски.

Реформаторите вече имат единни кандидати за София, Варна, Кюстендил, Добрич и Велико Търново, Благоевград и Русе, Плевен и Ямбол. Предстои да бъде взето решение за Бургас.

Листите с кандидати за общински съветници на Блока се определят на базата на решения на партийните организации по места. Там, където структурите не могат да постигнат съгласие, ще има арбитражи и въпросът ще се решава от лидерите.

За нас е изключително важно че запазихме преференциите на местните избори. Това е истински мажоритарен елемент, който дава шанс на хората да се състезават и най-добрите да успяват, каза Зеленогорски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2015 в 09:25

Ха ха - едно е да очакваш друдо е деиствително какво, ще стане. Дори и 10 няма да хванат.

05.09 2015 в 20:25

Гъз. Теб те мрази цял плевен бе, боклук!

05.09 2015 в 16:47

Аве тъпанар, къде слагаш Варна ве прост мушмурок. Къде видя единна кандидатура в Чавдар с големите пари ли, мизерник.

Варна- нямате шанс с Чавдар /въпреки големите му пари заложили сте на куц кон/
Бургас-нямате шанс /ама никакъв, поръчай отсега супата/
Русе-нула+още десет нули
Ст.Загора -нулаааааааааа и още и ощеее.

Реформатори ли? ще го духате, че слушате Костов, той си е добре

05.09 2015 в 15:53

Ей педал каносан.Нищо няма да изкарате.Ти и кукувицата Кукунева загубихте доверието на хората още с фалшивия конгрес през 2013 г. на ДБГ.
София-Вили Лилков от ДСБ
Пловдив-нямате кандидат.Ще подкрепяте депутат от ГЕРБ З.Димитров
Варна- нямате шанс
Бургас-нямате шанс
Русе-нула
Ст.Загора -нула
Разград,Шумен,Търговище,Кърджали,Силистра,Видин,Враца,Бл.град, молян,Пазарджик,В.Тълново,Габрово,Перник-нули навсякъде.
В Монтана и Кюстендил кметовете не са ваши а вие сте се пришили към тях.
Ловеч нула

Плевен-Спартански има шанс но точно ти му носиш негативи.