Quantcast

Кой как гласува: профилът на избирателите според Алфа рисърч

OFFNews Последна промяна на 27 май 2014 в 18:24 11327 3

Снимка sxc.hu

Агенция "Алфа рисърч" публикува данните си за социално-демографския профил на гласувалите на евровота.

Данните са базирани на окончателните резултати от екзит пола на "Алфа рисърч", реализиран в неделя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.05 2014 в 08:27

Данните не стават за нищо - според тях ГЕРБ би трябвало да имат между 27 и 29%, а БСП между 22 и 25% в зависимост на съотношението мъже/жени. От публикацията по принцип би трябвало да може да се определи това съотношение, както и съотношенията младежи/средна възраст и младежи/възрастни (нулев вектор на 5 мерна матрица), но данните са така изкривени, че това е невъзможно.

27.05 2014 в 20:30

За всички, които не отидоха да гласуват нека да видят че половината от гласоподавателите на ДПС са с основно или по-ниско образование и да се замислят за изборите след няколко седмици, дали не е по-добре да гласуват за някой. Ако не вярвате на изборните резултати, влезте като наблюдател в някоя секция и ще се убедите, че е невъзможно на този етап да се прави фалшификация на изборните резултати. Това се прави, чрез нереални изборни секции, които съществуват само на списък или чрез договаряне на представените в някой секции партии.
И разберете, БЪЛГАРИ, алтернативата на избори е ПУШКА. Нищо друго не може да премахне тези кърлежи, всичките ни политици, от властта. На който му стиска, да вади оръжието, на който не - да гласува.