Кметът на Изгрев благодари на партия, която подкрепя Ваня Григорова

Владимир Йончев 03 ноември 2023 в 16:59 5806 0

Снимка

Кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев, кандидат на Продължаваме промяната и Демократична България по предложение на Спаси София, благодари от страницата си във Фейсбук за подкрепата на балотажа на партия "Български гласъ".

Това става само ден след като въпросната партия "Български гласъ" е взела решение да подкрепя на балотажа Ваня Григорова и наистина го прави доста активно по всичките си канали.

Георгиев изтри поста си след час. Явно не всички партии в коалицията са съгласни кандидатът на СС да рекламира партия, която води пропаганда за опонента на Терзиев за кметския пост в София.

Но в това време редакцията направи скрийншот на поста му:

По време на мандата си Делян Георгиев стана известен като единственият кмет, който покани на среща в сградата на общината руският посланик Елеонора Митрофанова, а след това саботираше идеята пространството пред руското посолство да получи името "Героите на Украйна". Във фейсбук Георгиев написа, че преименуването е "неприемливо".

Делян Младенов Георгиев е син на висшия началник в Държавна сигурност Младен Георгиев, който по-късно беше зам.-шеф на ДАНС. В голямата коалиция, оглавявана от БСП на предишните избори той беше предложен от Румен Петков от коалиционния партньор АБВ.

Георгиев напусна БСП след като Корнелия Нинова отказа да го номинира за кмет на София. Предполага се, че една от основните причини е, че БСП са знаели за скандалната схема, в която Георгиев е назначил брата и майката на жена си по европрограма. За подобно нарушение по същия европроект кметът на Красно село Росина Станиславова беше отстранена от длъжност. Разликата е, че тя беше назначила дъщеря си, а Делян - зетя и тъщата.

По време на самата кампания Делян Георгиев беше заснет как изпраща децата си на училище със служебната кола на район "Изгрев", докато се води, че е в отпуска заради предизборната кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!