Кметът на Изгрев назначил брата и майката на жена си по европейска програма

Схемата е същата като при отстранената кметица на Красно село Росина Станиславова

Владимир Йончев 27 октомври 2023 в 19:31 22068 7

Делян Георгиев и Елеонора Митрофанова

Снимка район Изгрев

Кметът на район Изгрев Делян Георгиев на среща в кметството с руския посланик Елеонора Митрофанова

Кметът на столичния район "Изгрев" е назначил брата и майката на на жена си по финансираната с европейски средства програма.

Схемата е същата като при кметицата на район "Красно село" Росина Станиславова. Станиславова беше отстранена от длъжност  и глобена с 15 000 лева, защото беше сключила договор с дъщеря си по финансираната от европейските фондове програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания".

По абсолютно същата програма и по същото време Делян Георгиев назначава тъщата си Елиана Любенова Иванова и зет си Александър Ивов Иванов - майка и брат на съпругата на кмета Нели.

Трудовият договор с Александър Иванов е с номер КИ320-РД15-ТД-55 и е сключен на 31.07.2020 г. Страните по него са Столична община - район "Изгрев", представлявана от доктор Делян Георгиев и Александър Иванов. От договора става ясно, че неговата специалност е сценография. В договора е предвидено да започне работа на 3 август и да продължи до 31 декември.

От справка, с дата 17.08.2020 г.,  с която OFFNews разполага, става ясно, че освен Александър Иванов район "Изгрев" като работодател е сключил договор и с Елиана Любенова Иванова. И зетя, и тъщата съвестно са се подписали на справката за уведомленията по чл. 62, ал. 5 от КТ.

От документите, с които OFFNews разполага, става ясно че Александър Иванов е получавал по 872,97 лв. заплата месечно през месеците август, септември и октомври. Не знаем дали е продължил да получава заплата до края на договора си, който е до края на декември. Също така не разполагаме с документи каква е била заплатата на тъщата Елиана.

Разполагаме обаче с други интересни финансови документи.

С две свои заповеди кметът Делян Георгиев разрешава да се изплащат разходи за пътуването до местоработата и обратно на секретаря на района Славчо Евтимов. От февруари 2020 г. до март 2021 г. Евтимов е получил 4912.46 лева, само защото е бил така добър да ходи на работа.

Справката за възстановяването на разходите на Евтимов е подписана от Мирослава Рудолф, началник на отдел ФСО на район "Изгрев". Самата тя също има договор с кмета в размер на 550 лева месечно извън заплатата, която й се полага за дейността. 

Станиславова беше издигната за районен кмет от "Демократична България", но след скандала ДБ сне доверието си от нея.

Делян Георгиев, който е син на висшия началник от Държавна сигурност и зам.-председател на ДАНС Младен Георгиев на миналите избори беше издигнат от БСП, но сега вече е ребрандиран като кандидат на Продължаваме промяната - Демократична България и "Спаси София".

Кампания за местните избори през 2019 г. Делян Георгиев още е демократ и спасител на София, а обикновен кандидат на БСП за кмет на "Изгрев". Снимката е от сайта на БСП-Изгрев. Ако последвате линка, ще прочетете фанфарна статия за подкрепата, която лидерът на листата за общински съветници Калоян Паргов и кандидатът за общински съветник Альоша Даков му оказват.

Издигналите го партии и досега не са дали обяснение защо са издигнали червения кмет за свой кандидат. Георгиев беше единственият районен кмет, който покани в своята община руския посланик Елеонора Митрофанова и по всякакъв начин пречеше на преименуването на пространството пред руското посолство.

Издигналите го партии отминаха с мълчание и снимките от миналата седмица, на които се вижда как служебен шофьор кара със служебния автомобил децата на кмета на училище, докато той се води в отпуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

7

Mateevk

31.10 2023 в 11:13

Може би е крайно време да спрем да пълним сайтовете с подобни скандали, чието разплитане е само хвърляне на прах в очите. Преди да се разгорят е добре, да се разграничи закона от морала и да се провери дали има формално нарушение на правилата с назначаването на лица в роднинска връзка и дали тези лица не са подлежали на одобрение от управляващия орган на програмата. А в случая с кметицата на Красно село, там й се вменяваше и вина, че е сключила договор със себе си, което безспорно е незаконно. Но тук изниква принципният въпрос дали е допустимо или не кметове да бъдат ръководители на проекти. И ако отговорът е, че може, трябва договорът да бъде не със себе си, а с председател на общински съвет примерно.

625

6

1215

27.10 2023 в 22:51

Тоя "политик" постоянно лющи белот с айляците в квартала.Виждам го от балкона си всеки ден ,особено дълго се заседява от как е отпуска за изборите.И най лошото е ,че ще го изберат отново.

1236

5

БотоксПутю

27.10 2023 в 21:40

"Оперативно мероприятие в стил Герб"
ГЕРБ/Боко твърдяха, че снимките от спалнята му са преправени? Снимките с Мутрофанова по-горе в дописката и те ли са преправени?

1236

4

БотоксПутю

27.10 2023 в 21:34

Едва ли е предложен за кмет отново без подкрепата на Терзиев.

900

3

нещото

27.10 2023 в 20:57

Ако това е истина къде е СОС ?

22548

2

dolivo

27.10 2023 в 20:04

Непотизъм!

1000

1

PaulPierce

27.10 2023 в 19:38

Оперативно мероприятие в стил Герб
 
X

Да помогнем на украинските деца!