Кандидатите на ПП 'Глас народен' за евродепутати: Средствата от Европа трябва да достигат до реално работещите хора

OFFNews 06 юни 2024 в 09:37 487 0

Лого на Глас Народен

Снимка Глас Народен

Логото на Глас Народен

Средствата от Европейския съюз трябва да достигат до реално работещите хора и регионите, които имат нужда от тях, а не да бъдат разпределяни към съмнителни лица и фирми. Зад тази кауза застават кандидатите за депутати на ПП Глас Народен. Те вече обявиха, че ако бъдат избрани, ще даряват заплатите си, но за разлика от другите, ще работят за равнопоставеността на България в Европарламента.

Поставеният под номер 3 в листата Веселин Белоконски е категоричен, че активното участие на нашите депутати в създаване на политики в Европейския парламент ще доведе до повишаването на жизнения ни стандарт до нивото на водещите държави в Евросъюза. Той е от София, но работи като учител в Провадия.

„Моите компетентности са в секторите Машиностроене, Тежка индустрия и Образование и в Европарламента ще работя за отпускане на повече средства и проекти в образованието, изграждане на културните връзки и поставянето на България в равностойна позиция в индустрията", каза Веселин Белоконски.

Според Галя Кърнева, номер 4 в листата, е необходимо да се даде по-голяма възможност на гражданите, организациите и фирмите да участват в законотворческия процес и така да допринесат в изготвянето на политиките на ЕС. Тя отчита като позитив от членството ни в ЕС свободата за гражданите да учат, работят и живеят в Евросъюза, но като негатив отбелязва, че евродирективите подкрепят само големите селскостопански производители, а малките са изтласкани извън пазара.

Галя Кърнева е родена в Свищов и е завършила Стопанската академия "Д. А. Ценов" със специалности: Маркетинг и реклама и Икономическа педагогика.

„Работих в Държавната администрация /МТСП/ дълги години, а от 2010 г. съм в частният сектор. Ръководител съм на отдел "Човешки ресурси" в компания, работеща в областта на търговията. Омъжена съм. Имам син на 24 г.", казва за себе си тя. Ако бъде избрана за евродепутат ще работи за „събуждането" на българската икономика, за просперитета на земеделието ни и родното производство".

Шести в листата на ПП Глас Народен е 25-годишният Михаил Генадиев от София. „Цял живот се занимавам със спорт – карате и отчасти с футбол. Завършил съм НСА със специалност „Спортен мениджмънт", а след това е специализирал в Софийския университет „Управление и предприемачество".

Смятам, че спортът ми е дал качества като дисциплина, отдаденост, увереност", представя се той.

По думите му общите европейски ценности и финансовите средства, които идват у нас чрез европейски програми и би трябвало да дават възможност за развитие на малкия и среден бизнес, са част от позитивите от членството ни в Евросъюза. Същевременно обаче ни се налагат възгледи и принципи, които не отговарят на националния ни интерес.

„Необходимо е да има баланс", смята Генадиев.

„На първо място в работата на Европейския парламент трябва да се подобри контрола върху разходването на средства, отпускани на държавите-членки, тъй като голяма част от тях са усвоявани от лица и фирми със съмнителен статут за сметка на хората и регионите, които наистина имат нужда от тях. Ще се боря България да получи нужната подкрепа за равностойно развитие спрямо останалите държави-членки и за проследяване пътя на финансовите средства, за да бъдат използвани с цел развитие и благополучие на регионите и реално работещите хора в страната", казва още той.

Избори за Европейски парламент 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх