Изборите и референдумът ще ни струват 47 млн. лв.

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2016 в 12:05 3502 2

Изборите и референдума ще ни струват 47 млн. лв.

Снимка БГНЕС, архив

Правителството одобри отпускането на 47.080 млн. лева за подготовката и произвеждането на изборите за президент и провеждането на референдум.

Датата на вота е 6 ноември 2016 г., а въпросите на референдума, иницииран от шоуводещия Слави Трифонов, са:„Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“; „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.

Постановлението се приема в изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, както в изпълнение на решението на МС за подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум през 2016 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Първостепенните разпоредители с бюджет се задължават да представят в Министерството на финансите отчет за направените разходи, в срок до 16 декември 2016 г. Средствата се осигурят от централния бюджет за 2016 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови