Иво Божков към избирателите си: Благодаря! Отговорността ми към вас е огромна

OFFNews 08 октомври 2014 в 14:00 8691 9

Иво Божков
Иво Божков

Един от кандидатите за депутати на Реформаторския блок - Иво Божков, отправи лично послание до избирателите си чрез блога си "Блогът на жИво". Божков, едно от основните лица на протестите, който излъчваше на живо всичко най-важно случващо се по площадите през последните месеци, получи личната, преференциална подкрепа на 1112 души. С този резултат Иво не влиза в парламента. Което обаче не му попречи да благодари лично, да декларира личната си отговорност пред хората, които са го предпочели и да даде публичен финансов отчет на всеки лев, който е похарчил по време на кампанията.

Ето текста му:

Официалните резултати от преференциите са ясни. Получил съм подкрепата на 1112 души - 868 в 24 МИР София и 244 в 01 МИР Благоевград (от които 103 само в Гоце Делчев). Днес установихме, че поне десетина преференции не са били отчетени и вероятно реалната цифра е с няколко десетки души повече, без това да променя подредбата (можете да проверите вашия протокол от секцията тук). 

В София това ми отрежда 5-о място в листата, а в Благоевград - 7-о, но и на двете места гласовете не достигат бариерата за пренареждане от 7%. В 24 МИР София са избрани трима депутати от РБ, а в 01 МИР Благоевград - един. Реформаторският блок ще има парламентарно представителство с 23-ма депутати, избрани да направят всичко възможно да започнат да реформират България.

Искам да споделя защо за мен това е една огромна лична победа. Участвах в тези избори с желанието да постигна успех максимално самостоятелно - въпреки цялата реалност и въпреки всички практики и схеми.

Не бях избран за народен представител, но за мен е абсолютна победа, че успях да спечеля личното доверие на всеки един от тези 1112 души, които абсолютно убедено, свободно и под никакво външно влияние или партийно напътствие са ме подкрепили вчера (бел. ред. на 5 октомври). Не знам дали можете да си представите какво означава това толкова много хора не само да те познават, но и да ти поверят да ги представляваш.

Отговорността ми към вас е огромна и въпреки че съжалявам, че гласът ви няма да получи трибуна в пленарната зала, ви уверявам, че, както досега, няма да спра да защитавам нуждата от прозрачност, отчетност и човешко поведение. Аз и, убеден съм, всеки един от вас, сме от тези, които печелят не когато смачкат противника, опонента или съпартиеца си, а когато успеят да докажат, че просто са по-добрите и по-дейните. В осем софийски района, Благоевград и Гоце Делчев част от нас бяха преброени, благодарение на модерните технологии и нестандартното послание. В цяла България сме много повече и трябва да продължим да вярваме, че положението може да се подобри не с пренареждане на гадостта, а с отстояване докрай на собствените ни убеждения.

Благодаря на всички, които ми помогнаха с идеи, съвети, критики, носене на плоскости, отлепяне на стъкла, висене по нощите и говорене с хората. Благодаря и на платените и неплатените хейтъри, които каляват поведението ми и показват нагледно цивилизационната ни разлика. Без всички вас нямаше да съм аз.

Прозрачността за всяка публична дейност беше и си остава кауза, за която ще се боря. За това ето и един обобщен отчет:

Не влязох в предварителна договорка с нито една районна партийна организация за напътстване на членове. Поех сам всички разходи покрай прозрачната стая (3000 лв.) и огледалната стая (2000 лв.), за което изтеглих кредит от 3500 лв. Тъй като телевизионното време в кампания е безбожно скъпо, си позволих единствено реклама във Фейсбук в рамките на 400$ и 5000 брошури за 500 лв. Това ми бяха възможностите и това прецених, че си заслужава.

Демокрацията е скъпо упражнение, но свободата е безценна и си заслужава всяко усилие. Ще направя така, че да запазя вашето доверие, а ако го загубя, разчитам да ми кажете къде съм сгрешил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!