Слави Трифонов: С Борисов бяхме приятели, докато не стана кмет. Министър-председателят е слуга на вас (обновена)

Аз съм изключително десен човек и като чуя думите социализъм и комунизъм, рязко се напрягам, каза лидерът на Има такъв народ

OFFNews 20 март 2021 в 18:58 28496 1

С министър-председателя Бойко Борисов бяхме в приятелски отношения, докато не стана кмет, а след това и премиер. 

Това заяви лидерът на партия "Има такъв въпрос" Слави Трифонов по време на живо предаване от фейсбук профила му в отговор на зрителски въпрос каква е истината за отношенията между Борисов и Трифонов. 

"Преди много години, когато царя дойде да управлява, имаше шеф на охраната - Бойко Методиев Борисов, а охранителната фирма беше Ипон. Никой не знаеше за това, дори и аз, но когато царят взе властта, на тази длъжност за равновесие в МВР - главен секретар, беше назначен Борисов. Това беше интересно и ние го поканихме като гост на предаването, обясни Трифонов.

По думите му премиерът му е подарил куче, чупил е летви и е показал един различен образ от останалите в системата на МВР. "По смисъла на логиката, с течение на времето започнахме да имаме приятелски отношения, докато той не стана кмет", добави лидерът на Има такъв народ. 

Министър-председателят е слуга на вас

На въпроса дали би се кандидатирал за премиер, Трифонов уточни, че премиер се избира от управляващата партия. "Той се назначава. България не е премиерска държава, но в последните 11 години го забравихме. Министър-председателят от 2 години не е ходил в парламента, защото неговата група намира най-различни шикалкавения и дупки в закона, за да го пази. Истината е, че министър-председателят е назначен. Той е слуга на вас", подчерта лидерът на Има такъв народ. 

"Правителството трябва да бъде вкарано там, където му е мястото, барабар с министър-председателя си, а парламентът да влезе в силата си на върховен лидер на тази държава", заяви той.

"Мога да си го татуирам, но е тъпо"

Относно това дали ще се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС, ако партията му влезе в парламента, Трифонов заяви, че това са партии на статуквото, които са "виновни за това дередже". "Няма да се коалирам с тях, мога да си го татуирам, но е тъпо", каза още той. 

Малко по-късно зрител попита и дали са възможни коалиции с ВМРО, както и с Воля-НСФБ. Телевизионният водещ категорично отговори, че не иска да има нищо общо с тези индивиди (Валери Симеонов и Марешки - бел. ред.), които правят коалиция, само за да влязат в парламента. "Псуваха се по ужасен начин и ги защитаваше само депутатския имунитет", добави той.

Според него Симеонов е трябвало да слезе от политическата схема и да изчезне след всичко, което е направил около майките на деца с увреждания и протестите. 

Слави Трифонов заяви още, че още не знае дали ще продължи да води предаване, ако стане депутат, защото не иска телевизията му да става партийна. Той уточни, че е изключително десен човек и когато чуе думите социализъм или комунизъм, рязко се напряга.

Коалиция между Изправи се! Мутри вън! и Демократична България е по-малкото лошо. По-лошо е с другите, каза той и добави, че е възможна такава коалиция.

Радев е най-харесваният политик 

Според Трифонов в голяма част от поведението си президентът Румен Радев е достоен и казва това, което мисли. Именно заради това е най-харесваният политик, смята Трифонов. "Странно е, че тези, които го издигнаха за президент - БСП, сега се дърпат. Мисля, че това, от което се страхува статуквото, е да има служебно правителство, което да бъде съставено от Радев, както и да има избори, които той да прави", допълни Слави Трифонов.  

По думите му той е направил всичко възможно, но една клика е решила, че няма да обърне внимание на 3 милиона българи. "Използват всичките си възможности, власт и почти всички медии. Толкова са некомпетентни, неморални. Само аз ли го виждам? Сигурно всички го виждат, обаче аз не мога да си трая", категоричен е лидерът на Има такъв народ. 

Дебати, интервюта и кампания 

Той обясни, че дебатите по време на предизборната кампания са жалки и партията му не участва, защото така е логично. От думите на Трифонов стана ясно, че е искал да даде интервю в Панорама. „Обадих се на Бойко Василев да го питам дали може да дам интервю и той каза „да“, но имало правила и трябвало да съм в дебат с... и като каза „с“, а з казах „без“, заяви телевизионният водещ. 

„Как ще давам интервюта на бТВ и Нова ТВ? Защо да го правя това нещо? Всичко е лично. 20 години, над 5000 предавания имаме. Дали не съм запознат какво се случва в тази медия? Може да се сменят собствениците, но тя си е една и съща. Освен това абревиатурата не прави една медия“, категоричен е председателят на Има такъв народ. 

На въпроса защо не прави каквото и да е кампания, за да запознае гражданите с хората, които са в неговия екип, лидерът на Има такъв народ обясни, че има публикувана програма, както и че участието в дебати с тези играчи в тези медии е напълно безсмислено, защото не е обективно и адекватно. „Дебатите не представляват нещо, чрез което хората могат да решат за кого да гласуват. Истината е в интернет, а не в телевизиите“, заяви още той.

Трифонов обясни, че е водач на листата във Варна, защото там са правели много и са възхитени от работата си в този град: „Харесват ми много Варна и Стара Загора, хората са морални. Просто така реших“.

„Едно от нещата, които ще променим, ако имаме възможност, е да променим този гнусен изборен закон, който владее нашата държава. Цялата тази идиотщина за само 35 секции в държави извън ЕС или да можеш да контролираш правото на българите в чужбина, ще бъде променено веднага. Гласуването е изконно право, а хората, които го отнемат, са престъпници. ЦИК е инструмент на правителството“, каза той относно броя на изборните секции в чужбина.

Зрител го попита и за връзките му с подземния свят, като Трифонов отговори, че е познавал много хора, които са били спрягани като хора от подземния свят преди години. „Поради това, че България е малка страна, съм срещал такива хора, казвал съм им „добър ден“, те на мен също и с това се е приключвало. А останалите глупости са на жълти медии и политически сили“, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

20.03 2021 в 23:13

Славчо, му бил приятел на бай0ня… другите управлявали с него и му били, а и може и пак да са му патерички…сал едно БСП винаги му е била противник
И какво стана накрая, от протеста остана само БСП всичко останало му е потенциална ПАТЕРИЧКА ...
А уж всички искаха да го свалят!!!!!
Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
Славе ти от къде коя страна на реката си, и ти и останалите имате ли очи да поставяте условия за коалиция!!!
Не е ли най разумното ако искате да махнете ГЕРП да се присъедините към единствената и най голяма опозиционна партия БСП способна с ваша помощ да свали това позорно управление!!!
Това не го ли направите значи ИГРАЕТЕ за ГЕРП и бай0ня ще е вечен!!!!!