Янка Такева викна училищни директори на среща с кандидат-кмет на ГЕРБ

Александра Маркарян 02 ноември 2016 в 19:54 23435 3

Янка Такева с дъщеря си Живка Такева-Първанова

Снимка Facebook

Янка Такева с дъщеря си Живка Такева-Първанова

Председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева и организирала среща между директори на училища в "Младост" и кандидатката за районен кмет от ГЕРБ Мария Илиева.

Срещата се е състояла миналата седмица в централата на СБУ, на ул. "Паренсов".

Потърсихме и г-жа Такева за коментар. На въпроса ни защо е организирала среща с кандидат-кмета на ГЕРБ с директори и дали е имало такива и с други кандидати за поста, Такева отговори:

"Ние сме независима институция, затова се срещаме с всички кметове. Срещала съм се и с ген. Стефан Стефанов (кандидатът на БСП за районен кмет), и с г-н Паргов и г-жа Добрева. Сградата е отворена за всеки, който е поискал среща".

Опитът ни да уточним дали само срещата с кандидатката на ГЕРБ е била с директори, а останалите са били само между съответния кандидат и ръководството на синдиката бе посрещнат с раздразнение.

"Срещите бяха с мен. Свободни хора сме. Ще се срещаме с когото си искаме. Вие сте много интересна. Случайно да Ви отказвам разговор? Не. 20 пъти Ви обяснявам едно и също и не ме разбирате.

На срещата с г-жа Илиева присъстваха двама директори, не смятам, че това е агитация. Приела съм всички, които са искали среща. Не смятам, че това е агитация, а уважение към личността на човека.

Директорите са членове на СБУ и да, аз мога да организирам срещи с членовете на СБУ на този, който поиска. Да, правя го."

Дъщерята на Янка Такева Живка Такева-Първанова бе назначена от кабинета на ГЕРБ за временно изпълняваща длъжността областен управител на София през септември.

Според една от участвалите директорки, с които OFFNews се свърза, на срещата са присъствали около 20 души.

"Получих покана от колега. Заведоха ме в централата на Синдиката, г-жа Такева модерираше срещата, а г-жа Илиева се представи и разказа какви ще са приоритетите в работата й, ако стане районен кмет.

На срещата присъстваха около 20 души.

Не бих определила казаното като агитация",

разказа директорката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

2

Шопа

03.11 2016 в 08:33

"Не бих определила казаното като агитация", а като какво да го определиш ?! като инструкция за гласуване ли ...