200 протокола определят при кого отива 17-ият мандат

OFFNews 26 май 2014 в 13:40 5749 6

Камелия Нейкова

До момента ЦИК е приключил с преброяването на 97.5% от изборните протоколи, съобщиха от изборната администрация. Районните избирателни комисии, които още не са приключили работа, са Благоевград, Видин, Монтана, Пазарджик, Плевен, двете РИК в Пловдив, 23 и 25 ИР в София и Стара Загора.

На въпроса при кого отива 17-ият мандат за Европарламента, за който се борят ГЕРБ, ДПС и РБ, говорителят на ЦИК заяви, че не може да отговори, преди да са готови окончателните резултати.

Във всички десет районни комисии, които още не са приключили работа, очакваните протоколи са общо 200.

Камелия Нейкова очаква до края на деня всички протоколи да пристигнат в ЦИК, след което данните от тях ще се въведат повторно от „Информационно обслужване“ и в сряда избирателната комисия ще представи окончателен резултат.

Помолен да потвърди информацията, че Светослав Малинов измества Меглена Кунева в листата на Реформаторите, вторият говорител на ЦИК Александър Андреев заяви:

„Не може да потвърдя, че по отношение на преференциите ще има разместване в която и да е от политическите сили. ЦИК ще може да потвърди само когато всички протоколи бъдат въведени повторно и бъдат установени резултатите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!