Зам.-шеф на младежкото ДПС влиза в управата на НЕК

OFFNews 10 април 2014 в 13:27 6137 12

Мустафа Ахмедов

Заместник-председателят на младежкото ДПС Мустафа Ахмедов влиза в борда на директорите на Националната електрическа компания (НЕК), съобщи "Труд", позовавайки сена заявлението за вписване на Ахмедов в управата на НЕК, публикувано в Търговския регистър.

27-годишният инженер Ахмедов ще замени на поста Анна Димитрова, която пък отива като представител на НЕК в управителния съвет на "Контурглобал Марица-изток 3".

Ахмедов е с инженерно и икономическо образование. Той е в директорския борд и на друго държавно енергийно дружество - "Булгаргаз". Там е назначен от началото на декември 2013 г. Преди това Ахмедов 2 месеца беше в управлението на "Булгартел" - също в състава на Българския енергиен холдинг.

Той е от Търговище, завършил е „Индустриално инженерство” в Техническия университет - Габрово и магистратура по „Международен бизнес” в Нов български университет. Завършил е и „Българско училище за политика”. Бил е стажант в Европейския парламент, пише във визитката му на сайта на младежкото ДПС.

Мустафа Ахмедов е и нещатен сътрудник на 24-годишния депутат от ДПС Шендоан Халит, член на парламентарната енергийна комисия, писа още "Труд".

Това е шеста рокада в борда на НЕК в рамките на десетте месеца управление на кабинета "Орешарски". За този период в ръководството на държавната компания са назначени девет души, които прекараха по няколко месеца на постовете. Настоящият изпълнителен директор на компанията Екатерина Истаткова бе назначена само преди два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!