Quantcast

Екатерина Истаткова е новият шеф на НЕК

ОFFNews Последна промяна на 06 февруари 2014 в 15:07 3946 11

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

Екатерина Истаткова е новият изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК).

Досегашният шеф Йордан Желев е получил предложение за по-високоплатена работа в чужбина, което е приел и това е наложило промяната, съобщи министърът на енергетиката Драгомир Стойнев.

"Г-н Желев е един изключителен специалист, който получи предложение да работи в чужбина, със заплащане, многократно надхвърлящо това, което ние предлагаме, и съответно той избра да отиде на друго място. Това е причината, и трябва да се замислим за заплащането именно на ръководните кадри в държавните дружества, защото те носят огромна отговорност и наистина са специалисти", коментира министърът.

Екатерина Истаткова е дългогодишен член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 21:59

Чрез тази засилена емиграция, комбинирана със застаряването на нацията и насоките в образованието които по-горе споменах, бъдещето на България все повече ще се изплъзва от ръцете на обществото, а от там и политиците им (доколкото могат да се нарекат такива) ще са по-податливи на външни интереси. И сега политиците им са изключително корумпирани, както и почти целият държавен апарат, което също спомага за налагането на нашите интереси, чрез раздаването на материални стимули.

06.02 2014 в 19:25

mechok, ще те разочаровам . Не ме вълнуват чувствата ти към мен , нито съветите и препоръките ти. Давай ги на жена си ! Време е да разбереш, бай Ганьо, че ще пиша каквото пожелая, както и когато пожелая и комплексари с малки пишки и големи комплекси не могат да ме спрат. Както вече казах: можеш да се плюнчиш пред тлъстата ти, вмирисана на манджи нена , но не и на мен.
Хайде сега, иди да духаш каквото си искаш.

06.02 2014 в 18:46

Хехехе, комунетата от Първа Частна Банкянска си го мерят с комунетата от БСП. Еми на Станишката е по-дълъг, а Тиквоча е оноден с политически Triple Penetration от Сергей, Волен и Местан. Яко ***ние. Никва милост за червеногъзите герберастчета, хахаха...

06.02 2014 в 18:41

@Мая Тонева
Бих ти отговорил в стил "Стоичков" за майките, но ще се опитам да кажа нещо на останалите, евентуално четящи.
Такива като тебе, не само не помагат за сваляне на статукво и гадно, нечестно управление - напротив. С това мучене (блеене де), за оставка, за червените боклуци, за Господ и как Той ще се намеси, как някакви какво правели (като че ние сме слепи и не ги виждаме)... е тая тъпотия работи за червеногъзата клика. Както и тъпанарщината на троловете пък, работи за собственото им излагане - съответно, разбиране от хората, че ги лъжат и мамят.
Та, драга ми четирибуквена, сбъркана поклонничке - духай си мааалко по-тихо супицата и през това време - опитай маааалко поне да помислЮваш.
Със здраве!

06.02 2014 в 18:35

Е, поне не е гей с разпран гъз.
Скоро и вие ще виете на умряло , не се притеснявайте.
как се предаваше социализЪма? По анален път и по наследство ли беше ?

06.02 2014 в 18:32

Герберастите вият на умряло, че им измъкнаха кокъла. Просташка партия, с простак начело.

06.02 2014 в 18:22

Не ме бъркай с майка ти , ако обичаш .
Електронен дистанционен вот и край на червените лъжци и крадци !
ОСТАВКА !

06.02 2014 в 18:13

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове
......

Та кой Боже да даде?

Четирибуквена дума с 4 грешки: уфсъ :) нищо лично.

06.02 2014 в 17:59

Само ръководните кадри ли са специалисти, бе, Драгомирчо? Това ,че по цял ден си бъркат в носа, карат служебни коли , въртят далавери и вземат огромни заплати им е малко, та сега се чудите как да бръкнете в джоба на бедняка , за да увеличите заплатите на търтеите .
Ех, кога ще дойде тоя светъл ден за България, в който ще умре и последния спомнем за крадливата ви партия БСП ?!
Електронен дистанционен вот и сте в канализацията !
Дай Боже !

06.02 2014 в 17:10

Мечок, аз ще ти обясня. Катето е икономист, много добър и то. Била е експерт в икономическата дирекция на ДКЕВР, след което известно време я е оглавявала, докато бившия й директор Анжела Тонева бе член и после председател на ДКЕВР. Но и тя подаде оставка. Като цяло, Катето (Екатерина Истаткова) е много свестен и отговорен човек, познавам я лично. Някъде е около 40 годишна, има доста опит във финансовата сфера, свързана с енергетиката (не инженерната), но дали ще се справи с този пост е отделен въпрос, тъй като там трябва да можеш и да отстояваш на натиск.