Volkswagen прави смесена фирма с бивш шеф на израелските шпиони

OFFNews 14 септември 2016 в 18:12 6224 3

Volkswagen основава смесена компания с бившия шеф на израелското разузнаване Шин Бет Ювал Дискин, а целта на новосформираното дружество ще бъде да се разработи система за кибер сигурност за автомобилите, свързани с интернет и автономните коли.

Новото звено ще се нарича CyMotive Technologies. В нея 40 процента от дяловете ще са на германския автомобилостроител, а останалите 60 на сто ще се държат от Ювал Дискин и двама негови колеги, които също са заемали по-ниски управленски позиции в Шин Бет.

В съобщението на двете страни в сделката не се казва какви средства ще инвестира Volkswagen в начинанието, което ще има офиси в Тел Авив и Волфсбург.

Израел се смята за лидер в разработването на технологиите в областта на кибер сигурността. Затова от новото дружество се очаква да работи за предотвратяването на кошмарни сценарии, при които хакери започват дистанционно да командват автомобила ви.

Международни компании като Harman International Industries и IBM вече закупиха израелски компании и инвестираха в развойни центрове в Обетованата земя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9918

3

Пешо

18.09 2016 в 13:23

Няма такова нещо като киберсигурност...
Всяка "ключалка" може да се разбие или заобиколи -- въпроса е колко средства и време ще отнеме това.

20374

2

Стринка Минка

15.09 2016 в 00:17

Сигурно ще крият софтуера за манипулиране на газовете.