Владимир Каролев: Дръжте парите си в частни фондове

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2014 в 09:03 12827 22

Владимир Каролев посъветва зрителите на Нова телевизия да държат паритe се в частни фондове. "Това всъщност не са частни пенсионни фондове, а нашите лични сметки", допълни експертът.

Според него, един от основните проблеми е, че хората са неинформирани и повечето се интересуват от размера на заплатата си, а не къде отива осигуровката им.

Каролев призна, че с финансовия министър Владислав Горанов са на различни мнения. "Кореспондирахме си с него чрез есемеси, времето ще покаже кой е прав.", заяви Каролев.

Без да бъде попитан за конфликта му с шефа на КНСБ и сбиването в коридора на телевизията, той отказа да коментира.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 10:45

На малка България с изчезващо население 10 пенсионни фонда са си чиста кражба-ще им трябват 200 години за да натрупат капитал. Най -добре лични партиди в НОИ но няма да стане защото олигарсите свикнаха да живеят на наш гръб-няма да пуснат кокъла!
А лобистите- Реформатори си докараха коледни бонуси от цялата работа.

22.12 2014 в 09:46

Голяма защита на УПФ.Да не забравяме, че сродни техни дружества със сходни имена и собственост ни ограбиха при масовата приватизация. Сега с пенсиите е същото. Това са дружества на мафията избрани от депутатите в най-тъмните години на демокрацията ни. Това не са читави пенсионни фондове, а са феодали на които държавата дава процент от данъците. Тия мафиоти никога няма да плащат. Вече го показаха с миньорите, където скъсаха парите. Отделно дори официално доходността им средно за 15 години е отрицателна. А в официалните данни не пишат колко са източили.

Аз съм за незабавна пълна национализация на тия мафиоти и прекратяване на фарса наречен 2ри стълб

Друга бележка - Паника която да изгърми пенсионен фонд не може да има защото не мога да си изтегля парите от там

22.12 2014 в 00:37

https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D 0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2/404719659685987

21.12 2014 в 22:38

И друг един "момент", има. Когато ни "завлекът" тези фондофе, понеже доброзорно НИ (и то масово), ЗАДЪЛЖИХА (чрез промяна в закона), дали ще ЗНАЕМ виновника????
Пък АКО-сега/в момента "мръднеш" ДОБРОВОЛНО(ясно е че ще те заболи), какво става???????
оправданието "сам си си го сторил".
Не Ли?
Е,,, трудно ще мине.....

21.12 2014 в 19:40

Съгласен съм с всичко, но аз си задавам и друг въпрос: Задължителният универсален пенсионен фонд защо досега /вече 15 години плащам/ не ме е уведомил за това кога и колко ще започне да ми изплаща пенсия, защото в крайна сметка всеки един от нас го интересува това.

21.12 2014 в 19:24

има една солидарна система, която е безименна - т.е. чиито пари влизат накуп и се харчат според нуждите.
по идея на развитите демокрации се въведе от всеки доход, задължително да се заделят вноски към поименни партиди в частни фондове.
кое пречи на другото, че се разбълникват нещата как ли не ?
чуйте го младежът Горанов - не ставало дума за национализация, а за избор ! - дотук добре, но защо същият този младеж говори за преливане на същите пари към сребърния фонд ? там да не би да има индивидуални партиди ? срамота ... за тия, там - намазаните !
както хиените душат свежа мърша, така и тия там - дето дават акъл на ББ - докато не бъдат изгонени от правителството, няма да спрат да ръчкат. господа, все още ЧПФ в България не са мърша, напротив - като че ли те единствени демонстрират, че управляват парите си в полза на хората.

21.12 2014 в 18:09

Куролеффф евалла ти за организацията за митинга ама признай от колко и от кои усука спестените пари на хората,за какви комисионни обеща фалшива доходност,ако си толкова голяма работа излез и светни нам захлюпените,иначе и тебе трябва да те гоним някъде по света!!!!!

21.12 2014 в 17:02

Каролев, признавам,че от откровено антипатичен взе да ми ставаш, безобидно забавен. Еволюцията от "тайнствения Калиостро" от Ескимоския Университет до Финансов "Ути Бъчваров, готов да сготви какво да е с рекламна цел" е забавна и приятна. И ако преди се знаеше предварително, че дори и да ти дадат да кажеш прогнозата за време то ще завършиш с "...ниската облачност да се раздели на печеливши и губещи облаци, губещите да се ликвидират - печелившите да се оздравят и приватизират по отделно" ТО СЕГА:)))...си направо един телевизионен кулинар готов да сготви каква да е попара, мамалига, трахана и качамак. Е, тежко и непоносимо е да съветваш Праз-Лук Лукарски, ама добре че чувстото за хумор не те оставя: Да сламе пари, в частните фондове, казваш Ха-Ха-Ха-Ха, добър виц, добре че си известен та хората да се посмеят на шегата ти. Все пак, би трябвали да кажеш, че това е шега, току виж - някой се вързал, както на телефонните изманици!

21.12 2014 в 13:20

ЕМО това дето описваш е добър начин! Така и трябва. Дори можеш няколко фонда да избереш и банков депозит, а ако има пари и някой друг имат да вземеш. Обаче проблема с пенсионните фондове е, че не са свободен пазар! Просто 90-те години лицензираха едни хора да взимат процент от данъците!

Такова чудо никъде няма по света. Едно време монарсите така са давали на феодалите да прибират част от данъците. Ама след края на феодализма няма друг прецедент на частно лице да се дава процент от данъците......

Ти реално нямаш избор на частен пенсионен фонд. Те са 10-20 такива фонда избрани от политиците ни на принципа кой ми е най-добър приятел и ще ми дава най-голям процент......какво значи западен фонд? Има два варианта - австрийски такъв т.е. фонд които има кантора в Австрия отворен с комунистически пари след падането на комунистическия режим (имай предвид че със 100-ците милиарди изнесени от източна Европа комунистите купуват банки и пенсионни фондове в Австрия, а не си слагат парите по сметка там). Другия вариант е западен фонд дето е толкова корумпиран сам по себе си, че плаща комисиони на нашите политици.

Те как мислиш ще дадат лиценз на някой да прибира 5% от даден данък случайно....щото бил много честен....няма такъв филм. До един фондовете пенсионните са за закриване и тотална национализация.

Нека има добре регулиран пазар на пенсионни фондове - български, чуждестранни и да си избираме доброволно. Нека има начин работодателите да ти превеждат парите директно там ако искаш. Между другото много от банките имат и инвеститорски фондове и можеш да избереш къде искаш да са ти парите на сигурна сметка без лихва (банка дето дава лихви, е банка, дето се източва!) или във фонд с някакво ниво на риск и съответна доходност.

Ама извинявай някой подкупен политик да ми определи 10-тина фонда в които аз задължително да давам пари....това си е кражба, измама - същото като пирамидите, същото като КТБ, същото като да играеш на "тука има тука няма" с фокусник от улицата....

Брой 5% от осигуровките дето си внасял за безвъзвратно загубени - те са такива - кухи инвестиции дето отдавна са източени и само чакат да гръмне балона. Не бих се учудил да свалят борда за да може инфлацията да изгори "сигурните" спестявания за пенсия...

21.12 2014 в 13:08

Истината е , че в държавата в която живеем е възможно да ни го отцепат от всички посоки.Заради това аз не смятам да слагам всички яйца в една кошница.Дет се вика-минимизирам риска-една част в НОИ , другата във фонд(НЕбългарски) и се надявам , че поне част от парите ми ще оцелее.Ако някой може да ми предложи по-добра идея съм готов да го изслушам с интерес.
ПП.Пробвах и бурканбанк , ама не става :DDD.Слаб ми е ангела...