"В Гърция ще има предсрочен вот, след 3 дни ще стане страшно"

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2015 в 09:27 10202 16

Снимка Нова телевизия

„Нищо странно не се е случило в Гърция, с „не” гласуваха пенсионерите, военните, работещите в държавната администрация”, коментира икономистът Владимир Каролев по Нова тв.

„Проблемът с Гърция е много ясен. Точно 25 години всяка година гръцкото правителство е на дефицит, което означава, че плаща повече отколкото събира от данъци”, каза още той.

„Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи”, убеден е Каролев. „Не може вечно да харчиш пари, които не си изкарал”, подчерта той. Икономистът обаче прогнозира предсрочни избори в Гърция.

„Банковата система на Гърция не функционира нормално, те чувстват недостиг на стоки, след три дни ще бъде страшно”, коментира математикът Михаил Константинов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2015 в 11:09

Пазарният талибен Каролев пак нещо не е разбрал. Както обикновено. Не пенсионерите, военните и работещите в държавната администрация са гласували с "НЕ".
Ето как са гласували:
"Гръцката социологическа агенция Public Issue публикува извадка на разпределението на гласовете на референдума в неделя, на който за изненада на социолозите гърците масово гласуваха против предложението на кредиторите от ЕС. 85% от младите хора на възраст от 18 до 24 години са гласували против финансовата програма, лансирана от кредиторите, става ясно от проучването, цитирано от Webcafe.bg и Le Figaro. 72,3% от хората на възраст между 25-34 години също са подкрепили СИРИЗА с гласуване "не". Едва 44,9% от гърците над 65-годишна възраст са отбелязали "не" в бюлетината на референдума в неделя.
От данните се вижда, че 55,7% от хората с висше образование са гласували отрицателно на референдума - при 61,7% от гражданите с основно образование и 65,7% - сред тези със средно образование.
Тенденцията се запазва и при разпределението на гласовете по професионални групи. Единствената група, сред които вотът "не" няма мнозинство, е тази на професионалистите: адвокатите, лекарите и инженерите (с 49,9%).
В същото време работниците от частния (70,9%) и държавния сектор (71,3%) са гласували масово в подкрепа на кампанията на Алексис Ципрас.
С "не" са гласували още 56,7% от предприемачите и 57,7% от самоосигуряващите се лица. По същия начин са гласували 85% от студентите и само 48% от пенсионерите (по равно и в частния, и в държавния сектор).
Третият извод от изследването показва връзка между битовия статут на гласуващите и склонността им към подкрепа на кампанията "не".
Онези, които посочват, че изпитват "големи финансови затруднения", в голямата си част са гласували против предложенията на кредиторите (63,1%). Същото предпочитание са дали и хората, които признават, че изпитват "определени финансови затруднения" (63,3%).
52,3% от гърците, които заявяват, че средствата им стигат, за да живеят комфортно, са гласували с "не"."
---------------
Каролев, Каролев, може да си много арогантен, но определено си и тъп !

07.07 2015 в 10:24

Eми айде пък да го погледнеме и от ДРУГАТА СТРАНА - какво точно ще спечелят гърците, ако върнат тея пари на ЕВРОГЕЙТАШКИТЕ БАНКСТЕРИ? Те така и така са фалирали, но сега поне не връщат парите, щото ги и нямат. Западняците ги карат да изтеглят нови заеми, за да върнат старите. Нещо намирисва тая работа.

Най-правилното решение е просто една голяма част от дълга да се ОПРОСТИ на Гърция, и да им отпуснат средства, с които икономиката да се възстанови, за да могат изобщо да бъдат обслужвани каквито и да било дългове.

В противен случай алчноста на еврогейско-педероатлантиците ще тикне Гърция право в ръцете на КИТАЙ и РОССИЯ. Елементарно.

07.07 2015 в 06:04

Гърците се резделиха за да се обединят - ще предложат днес нов план, вече подкрепен от всички партии, Европа ще го приеме, ще им опростят още 20-30% дълг и нищо от тези апокалиптични глупости няма да се случи. И пак ще са с по-високи заплати от нас, и пак лекарствата там ще са по-евтини от тук.
А както поддържат отношенията с Путин ще станат мост за нормализиране на отношенията между Русия и ЕС. Така се прави политика и в най-голямата криза да вадиш ползи. А не врабчето да се прави на ястреб, а нищо чудно да разчитаме и на техните самолети да пазят нашето небе.
Но иначе нашите управляващи (съветник на министър) са много речовити и знаят даже кой грък как е гласувал.

07.07 2015 в 04:34

ОЩЕ ЕДИН " ЗНАЕЩ" НЕ БЕРИ ГРИЖА ЗА ГЪРЦИТЕ ТЕ И В МОМЕНТА ЖИВЕЯТ 100 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ ДРИПАВИЯ И ГЛАДЕН БЪЛГАРИН.ГЪРЦИТЕ СА ДОСТОЕН НАРОД,А УПРАВНИЦИТЕ ИМ ДОСТОЙНИ И УМНИ.НИЕ СИ ИМАМЕ МЕНДА,РУМИТО,ЦВЕТАНА ЦВЕТАН ГОРАНОВ ПЛЕШИВИЯ ПОМАКА ПЕДАЛ И ЦЕЛИЯТ ПОЛУГРАМОТЕН ОТБОР НА ВЕЛИКИЯ БУДА,ПРАНИ ГАЩИ,ТИКВА,МУТРАТА БОЙКО.И ОТНОВО ЩЕ ГИ ОЗБИРАТЕ И СИ ИЗБИРАТЕ ПРИСЪДАТА НА РАЯ.

07.07 2015 в 01:56

Те и руснаците ги чакаха за няколко дни да стигнат до гражданска война, ама не, каде в тях толкова "интелект". Па са и едни такива- нецивили овани!!!

06.07 2015 в 13:58

Не знам за 3 дни, но до 1 месец, гърците горчиво ще съжаляват, че са гласували с "не". Тогава отчаяно ще викат "да" ама ще е закъсняло...

Най-лошото тепърва предстои. Не е изключено да се стигне и до бунтове за храна.

06.07 2015 в 11:49

Защо да просят бе братинка, имат 100 милиарда под възглавниците.
И още : 26 000 000 туристи по 300 Еврака на калпак = 8 милиарда - достатъчно за да не "замръзне" пазара.

Пожелавам на гърците да се "ципрят" здраво!

06.07 2015 в 11:33

ЕС само субсидиите да им спре и клякат веднага но се правят на отворени. Въздух под налягане са управниците им боклуци.

06.07 2015 в 10:53

Колкото и да с ципрят гърците нещата не са в тяхна полза. Каквото и да направят все трябва да просят пари. Днес е внесено предложение за референдум дали европейските граждани са съгласни да продължат да помагат на Гърция. И това след като те отказаха да правят реформи, да си плащат дълговете. Познайте колко европейци ще са съгласни с това!

06.07 2015 в 10:10

Вариант І:
- К'во праиш?
- Гърчея се.
- В смисъл?
- Не си плащам кредитите.
---------------
Вариант ІІ:
- А ти к'во праиш?
- Ами гърча се.
- В смисъл?
- Плащам си кредитите.