“Турски поток” зави покрай България

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2015 в 07:33 12503 19

“Турски поток” зави покрай България

“Газпром” оповести маршрута за газопровода “Турски поток”, съобщи БНТ. Голяма част от тръбите ще минават по линията на отменения “Южен поток”, в който беше предвидено участието на България.

Начална точка на тръбата ще бъде станция “Русская” в Анапа. Първите 660 километра от газопровода ще преминат по стария маршрут на “Южен поток” по дъното на Черно море към България, след което тръбата ще завие към европейската част на Турция. Междуправителственото споразумение Русия и Турция се очаква да бъде подписано през второто тримесечие на тази година, а първите доставки на газ да потекат през декември 2016 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2015 в 16:25

България се отказа от "потока" за да угоди на САЩ и ЕС. А сега ми кажете ако ни докарат газ от някъде другаде, няма ли да сме "зависими" пак? Работата е там че няма значение чия е газта, а "зависимостта" от тази държава се казва - политически, икономически и др. отношения!Целтта на Русия е да достави газ на запад, а това от къде ще я прекара - няма значение!

29.01 2015 в 11:53

да видим какво ше стане с тоя руско турски поток , ше ли го има....................според мен по скоро не , или да , ако на турците потока ще им е без пари .

29.01 2015 в 09:52

№ 17 -този "южний" не е икономически проект,той е политически проект.Путин започва уж преговори с Турция,ще мине още време...докато се разберат,че на Турците този газ не им трябва.Целта е друга,тук в България да се караме ,кой е за този корупционен проект,кой е против,колко щели сме да загубим и колко /малко/щели сме да спечелим.И в крайна сметка на пУтин много му се ще да не ни изпуска,да сме в пълна енергийна зависимост от Русия,така ще продължи да ни продават газа най-скъпо,както до сега...нали един виден "товарищ"от Газпром веднаж каза:"Ние няма да дадем така лесно България"...лошото е ,че си имат тук и лоби- бсп и атака...

28.01 2015 в 21:08

Продължавам да не разбирам за какво да им е на турците втора газова тръба от Русия през Черно море.

28.01 2015 в 19:26

Да ти"доди" на теб! Или си "оди" на село

28.01 2015 в 18:42

.... , сеа шъ ядете турски потоци ! Нека ви доди акъла в главата !

28.01 2015 в 14:15

№ 13 -Прав си ,но "...у нас свестните считат за луди..."Ошашавеният електорат най-обича да го лъжат,да му викат"Аз съм прост и вие сте прости,значи ще се разберем",затварят си очите пред гафовете МУ и отхвърлят истината за "подземния" МУ живот ...гласуват за Неговия съратник ,а той с един куп висящи дела в съда...хайде да не задълбаваме повече...няма смисъл,поумняване не се очаква скоро...

28.01 2015 в 13:23

а бе хора, нека държавата ни да продължава да се дупи на ЕС и САЩ. Вместо да сключва сделки и да играе рисковани игри. Защото за този с..с явно получават повече пари и без да напрягат мозъчетата си. колко му е на дупенето... а вие, хора, си вярвайте че спасението ви чака на запад... Докато няма образовани политици, няма кой да ви спаси! продължавайте, гласувайте за мутри, пожарникари и т.н.

28.01 2015 в 13:22

Нали знаете за съществуването на държавната фирма "Южен поток България"? Директорът на фирмата взима заплата от ок. 30 000лв, а служителите - средно по 4000лв. Фирмата все още функционира, хората си взимат заплатите, които се плащат с нашите данъци. Въпросът ми е - каква е причината тази фирма да съществува, при положение, че ЮП уж няма да минава през България?

28.01 2015 в 12:24

Значи,сега за нас остава само ползата от този "нероден Петко" -те да го построят ,ама при цената на рублата към момента и истинското икономическо и финансово състояние на Русия ,колко милиарди евро ще струва това газово поточе?А ние тогава ще си го купуваме от Турция на половина по-евтино ,защото сега пУтинчо ни го продава като за "роднини" най-скъпо...до колкото си спомням 450 евро за 1000 куб.м...Друг е проблема на Газпром /пУтин/-договорите още не са подписани,а 2016 година може да се удължи някъде в далечината.Турция не е България и не става за "гаргара"...