Quantcast

Огнян Донев: КТБ може да се влее в Българска банка за развитие

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2014 в 20:03 6711 5

КТБ и дъщерната й "Креди Агрикол - България"  (преименувана на ТБ Виктория - бел. ред.) може би ще се влеят в Българска банка за развитие.

Това прогнозира председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и изпълнителен директор на "Софарма" Огнян Донев за "Всяка неделя" по Нова тв.

Той коментира решението на Управителният съвет на БНБ да увеличи капитала на КТБ със средства от ББР и Фонда за гарантиране на влоговете в банките. На 20 юни КТБ бе поставена под специален надзор от БНБ поради риск от неплатежоспособност, а управлението й поеха квесторите  Христина Иванова Стамова и Славяна Стоилова Данаилова. Днес УС на БНБ реши банката да бъде отворена отново на 21 юли.

Донев се застрахова, че прави "прогноза, която може да не се сбъдне".

"Това зависи от БНБ и от правителството. Не е редно да спекулирам. Чух и прочетох съобщението оттам, откъдето човекът обикновено казва какво мисли. Може да не е вярно", отбеляза председателят на КРИБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 19:14

Аз пък дълбоко се съмнявам в добрите намерения на този колега!

23.06 2014 в 11:18

И за какво трябва да гио вливат? КТБ е много по-солидна от ББР. Май по този начин се опитват да спасят ББР, а не обратното. КТБ трябва да я поеме някой нов инвеститор, който да осъвремени политиката и да предложи на вложителите по-изгодни условия за депозити и кредити.

23.06 2014 в 09:10

“Мероприятието” КТБ е класически ТЪПИНГ ПОЙНТ, някой да се сеща как действаха протестърите а??? Как едни пишлегари слагаха вериги на СУ (нагнетяване на напрежение с малки групи), това да се сещате? А да се сещате кой финансира “Протестна мрежа? Давам жокер – фондация “България-Америка”. А да се сещате кой е фондация “Тъпинг пойнт”? Давам жокер – Цв. Карагьозова. А случайно да ви просветва защо “Протестна мрежа” съчинява пасквил срещу КТБ и “уж” с/у Пеевски, който пасквил Пеевски много го устройва и горещо прегръща. Този пасквил Цацаратурата пък горещо прегръща и веднага организира МВР-пикчърс пред сградите на КТБ, и серия ТV изяви на Цацаров “как лови престъпници в банките”, уха!!!!.
Първо в мероприятието “КТБ” е “пасквил Протестна мрежа”, Цацаратурата и МВР-пикчърс, а след това са опашките пред КТБ и тегленето на 600 млн от сметките на държавните фирми. Кой нарежда изтеглянето ще се установи, и къде са отишли парите - също. Ако са отишли в ББР, която сега ще влиза в КТБ за да я отваря (уплашиха се, че народа изтрещя от толкоз простотия и некадърност), защо са ги теглили? Защо Цацаратурата се включи в ТъпингПойнта – Цацаров толкова ли е тъп, или не е тъп а е “заработил”, и какво е заработил?!?! А МВР-пикчърс случайно в това МВР да има някой умен анализатор, или има само лизатори. А в ДАНС, а в БНБ, случай някакъв умен човек да има? Протестна мрежа от лакомия за власт държавата ли искат за закрият, и кой на тези тъпанари им е подхвърлил схема от тъпинг пойнт?!? Защото и Протестна мрежа са едни тъпанари и лесно се манипулират.
В мероприятието КТБ освен самата КТБ, която след 5 дни “тъпинг-пойнт ТЕРОР срещу себе си, поисква по закон от БНБ СПЕЦИАЛЕН НАДЗОР всички останали се осраха, и сега кой от тези осралите се – Протестна мрежа, Цацаратура, МВР Пикчърс, ДАНС, БНБ, Правителство ще понесе отговорност, че са некадърни, и им спретнаха мероприятие Тъпинг пойнт, Е, то че БНБ и Правителство ще се осерат е предвидено в схемата Тъпинг-пойнт – ЧЕ НАЛИ ПЛЕВНЮ свика КС за оставка на Правителството, точно в графика на схемата “Тъпинг пойнт”... срещу КТБ...
айде сега да почнем “Кой, Кой, Кой.... ех че е добре.... – Кой, кой, кой....
Ето ви куп въпроси, а сега да ви видя... в кухите ви кратуня освен “комундели” и простотии май никой няма ....

23.06 2014 в 07:30

Казват, че цените на лекарствата, продавани в чужбина, а произвеждани тук били по-евтини там, от тука... И тези велики "пейтриътс" ще ни разплачат от умиление, колко обичат България? Като кучките, изпоомъжени в Австралия, Гърция, Юесей, Британ и по цял свят... реват по Фейса колко си обичат България. Какво ли е извършил Цветан Василев, че го срита и Прокуратура, олигарх-конкуренци, медии и кой ли не?

22.06 2014 в 22:05

Донев бе натикан от Василев и Пеевски с миша дупка. Сега когато се самоизядоха той набра смелост и излезна от дупката и ще му гледаме отново напъните да изглежда не мошеник и собственик който много желае да стан премиер...