Quantcast

Регионалното министерство похарчило 10 млн. за рязане на храсти, а пари за снега няма

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2014 в 08:59 4987 11

Регионалното министерство е похарчило 10 милиона лева за рязане на храсти. В същото време пари за почистване на снега малко преди началото на зимата няма, обяви регионалният министър Лиляна Павлова в интервю за Нова тв.

Парите са изхарчени още през лятото, уточни тя. Тогава на власт бе правителството с премиер Пламен Орешарски.

"Аз съм избрана за народен представител от Варна и пътувам до там. На пътя Шумен - Варна имаше храсти по средата. Има изрязани храсти, но не във важните проходи и магистрали, не където е важно това да се направи. Парите са изхарчени за това, а не, например, за оправяне на мантинели и закърпване на дупки", каза Павлова.

Критично е положението по отношение на готовността за зимата и при магистралите "Люлин" и "Струма". "От необходими 5000 тона сол, има едва 20 тона. При необходимост да има 70 тона химикали за обработване, има нула. От необходими 66 машини, имаме четири", поясни Павлова.

Никаква готовност за зимната нямат областите София (столица), София област, Плевен, Стара Загора и Смолян, сочат данните на Министерството на регионалното развитие.

В червено са областите, които нямат никаква готовност за зимата, в жълто - областите, в които положението е по-добро, в зелено са областите, които са напълно готови.

„Това ми е и работа, да ви кажа. Моят конкретен ангажимент като ресорен министър за пътната инфраструктура е... аз не само трябва да се влача по корем, но трябва и да проведа преговори с Европейската инвестиционна банка, със Световната банка, за да осигурим финансиране за по-голямата част от тази магистрала.“ Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на въпрос в интервю за Нова тв тази сутрин и тя ли е готова да се влачи по корем, като министър Томислав Дончев, за да бъде построена автомагистрала „Хемус“епликата на вицепремиера Дончев е от негово интервю за „24 часа“, публикувано на 13 ноември. Той заявява: „Ще действаме, без да губим ден време. Но "Хемус", ако трябва, по корем ще се влачим, но в рамките на мандата трябва да е готова“.

"Много малка част от магистралата може да бъде построена със средства от европейски фондове, но за да стигнем до финансиране, първо трябва да направим подготовка. Към днешна дата можем да проектираме и построим едва 60 километра магистрала – от Ябланица до разклона Плевен – Ловеч. А за 300 км трябва да се направят отчуждения. Ако не се промени законът, каквито предложения внесох, това може да се влачи и 20 години. Планът е магистралата да е готова до 2020 година. Строителството на първите 60 км започва от 2015 г.", каза още Павлова.

На 17-и въвеждаме готовност за фирмите за зимно почистване и ако до вторник не са готови, започваме да ги санкционираме, увери Лиляна Павлова. Машините на фирмите сега са по обекти, трябва да ги свалят и преоборудват с гребла, допълни тя.

"Въвеждаме ново правила, от което фирмите са леко притеснени, а именно шест часа преди започването на снеговалежа, на 200 критични точки на територията на цялата републиканска пътна мрежа да са разположени готови, запалени снегорините", обясни регионалният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 17:12

Типично състояние след управление на БСП,ДПС и някакви сателити - нищо не е направено, но и парите ги няма. Спомнете си за АЕЦ"Белене" след управлението на първата тройна коалиция. АЕЦ няма, няма да има и по-добре да няма, но ги няма и 2 милиарда лева.

14.11 2014 в 16:07

Тия пак започнаха с оправданията. Нали са най- големите отличници, най- умните и най- кадърните, да се оправят, а не само се обясняват като ощипани моми. Нали уж народа ги бил избрал? Като ги е избрал, да се хващат на работа и да управляват държавата.

14.11 2014 в 12:24

Я,как се разквичахте бре,червено кафеникави русоглисти!!Да ,трябва да се оправя инфраструктурата,тъпаци недоклецани!Вашите червенокафяви рязани крадци ошушкаха всичко!То не бяха фалити на банки,то не бяха златни пръстчета,разхождащи се по Варадеро,то не беше крадене!Не яли асфалт,ми яжте на Маичка шундата,на Догиага рязания и на жужето златно пръстче,след като си е бръкнало отзад!Хаххах,малоумни чекиджии.

14.11 2014 в 12:09

"Въвеждаме ново правила, от което фирмите са леко притеснени, а именно шест часа преди започването на снеговалежа, на 200 критични точки на територията на цялата републиканска пътна мрежа да са разположени готови, запалени снегорините"
Ми да, притеснени са, щото е безумно. 6 часа са почти един работен ден, така че една смяна отива по дяволите. И 6 часа да буха нафтата на вятъра - си струва пари, то няма проблем, ако сте готови да го платите това, де. Притеснени са и еколозите - тези машини ненужно ще замърсяват околната среда :-) Да не говорим, че голяма част от почистващите фирми имат бази на пътя, имат дежурни, имат условия да излязат и да почистят без да висят часове. Ама вие откъде да знаете..........

14.11 2014 в 11:55

Преяла от кражби се влачи. Ако действаха колкото говореха за ктб едни 4 милиарда бонус имаше, а не да убиват веци лица по делото на цветанов и сие

14.11 2014 в 10:59

Комуноидните копелдаци умишлено са подготвили тоя сценарий. Зимата всичко да блокира и да си изкарат малоумните лумпените по предтекс, че правителството не си е свършило работата. Само, че тоя път не е края на мандата и жандармерията ще спуква от бой всеки, решил да дестабилизира.

14.11 2014 в 10:23

На търкалянето влачене ли му викаш свиньо оядена?
ОСТАВКА

14.11 2014 в 10:23

Ух-х-хххххх тая щяла да съ влачи пу курем... Мали-и-иийййй дъно съм жиф дагу вида тва.
"9килуметра и пулувина пу курем на мъгистралта"... И Крътун ший ъ мажи със смицанъ! А-у-у-уууууууу, чакъй дъ си зема ина мокръ кърпичкъ!
"9 седмици и пулувина" ряпа дъ иде!