Предлагат Радослав Миленков за шеф на банковия надзор

OFFNews Последна промяна на 08 март 2019 в 16:03 1679 0

Снимка БГНЕС

Радослав Миленков

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев предложи на Народното събрание кандидатурата на Радослав Миленков за подуправител на БНБ – ръководител на управление „Банков надзор“, съобщиха от пресцентъра на централната банка.

Миленков трябва да поеме функциите на предсрочно прекратилия мандата си Димитър Костов.

"Радослав Миленков е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация, посочват от БНБ. - Той разполага с всички необходими качества за ръководител на управление „Банков надзор“ в БНБ, включително задълбочен поглед върху банковата система, практически знания за механизмите за осъществяване на банковия надзор, както и значителен управленски опит в няколко търговски банки."

От месец ноември 2014 г. досега Радослав Миленков е председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В рамките на своя мандат като председател на ФГВБ той поддържа добро сътрудничество с Българската народна банка, Министерството на финансите, банковата общност в страната и с други национални и международни институции.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и световно стопанство с отличие, владее английски език и не членува в политически партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови