Предизборно: коледни и великденски добавки в следващите 3 години

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 17:40 3266 9

Месец преди евроизборите кабинетът обеща на пенсионерите празнични добавки до края на мандата

Правителството ще задели резерв от 100 милиона лева за обезпечаване на великденски и коледни добавки към пенсиите за следващите три години. За този период ще продължи и ежегодната индексация на пенсиите по „швейцарското правило”. Това реши днес кабинетът на редовното си заседание, одобрявайки средносрочната бюджетна прогноза за периода 2015 – 2017 г.

Същевременно бюджетният дефицит трябва да намалее постепенно от 1.5% от БВП през 2015 г. до 0.9% през 2017 г., предвижда приета днес от министрите актуализация на Стратегията за управление на държавния дълг.

В стратегията се определят таваните на разходите на отделни министерства и държавни агенции за предстоящите три години.

Бюджетна прогноза е базирана на допускания за развитието на националната и световната икономика за идните години, се казва в прессъобщение на правителствената информационна служба за приетите документи.

В бюджетната прогноза е предвиждено приходите по Консолидираната фискална програма да бъдат в рамките на 37-38% от БВП, а разходите по КФП да са съответно 39,6% от БВП, 38,3% и 37,9% за трите години.

В следващите години ще се запази размерът на вноските за социално и здравно осигуряване, е заложено в бюджетната прогноза. В същото време ще се повиши размерът на максималния осигурителен доход за всички осигурени лица – на 2600 лв. през 2015 г., на 2800 лв. през 2016 г. И на 3000 лв. за 2017 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2014 в 07:28

Пенсионерите правят основния дъмпинг на заплатите и в България и в Русия и други държави.Получават пенсия и продължават да работят и не оставят своята работа залепнали им задниците ,по 65 и работи чиновник и умира на работното място изнасят го с краката напред,тогава вече посмъртно освобоюдава работно място за младите кадри.Значи човек след 50 започва да се буди рано и работи като вол по 12 часа ,и работи ефтино устройва ги бизнесмените да държат пенсионери ,абе мамата си е ебала тя ами....

17.04 2014 в 04:40

И да, Мери - тази баба дето брои измачканите двулевки на следващите избори пак ще пусне червената бюлетина, защото пак ще е чула онзи спермояд станишев че казва по тиливизоръ че ще й вдигне пенсията с 5 лв. Никога не би се замислила защото й е тотално промит мозъка, че да осъзнае, че единственото което се иска от нея е да си пусне гласчето и да се надява докато умре.
Това е и разликата между цивилизованите народи и бай-ганьовците - един старец в Германия би гласувал с мисълта "аз каквото съм живял - живял, важно е младите да са добре", а тука "ще гласувам пак за бьесьепьету пък барем тоя път, след 100 лъжливи пъти, вземат наистина да вдигнат пенсийката, пък младите да ядат кура". Сега разбра ли какво и защо?

17.04 2014 в 04:34

Няма злоба. Но да се опитва някой да ми вмени някакви задължения - същия този някой, заради който 90% от Българите кретат едвам едвам - е няма да стане. Заради вас храним и мангали, и педали, и депутати, и всякаква сган. А в последното си много права - в тези преходни времена задължение към възрастните имат техните деца - да им помагат и да се грижат за тях. Защото заради тях/вас в държавата има една огромна дупка и заради вас колкото и парици да пускаме в нея, те няма да достигнат до вас. Помниш ли ДСК? Е - заради ВАС онези 10 бона соц-лева дето можеше да си купиш почти един апартамент с тях дето сте ги спестявали, се превърнаха в половин сметка за парно. Защото вие го допуснахте! Всички до един трябва да признаете вината си и да се извините на младите, затова, че им оставяте бъдещето на този хал вече 25 години, а не да мрънкате и да ламтите за още! Ако бях пенсионер никога нямаше да искам моето съществуване да е за сметка на някое младо семейство с бъдеще! Ама вас не ви пука за това, нали...

17.04 2014 в 01:17

ХХХ, започвам да се страхувам за психическото ти здраве - млад човек, а обременен с толкова омраза и жлъч. Както и да е... Радвам се, че работиш във фирма, която предполагам ти плаща добре, и че внасяш своя принос към пенсиите на други "сбръчкани дъртаци" някъде по света. Щастлива съм, че моите деца не мислят като тебе и не тровят душите си със злоба и ненавист. Все пак чашата е на половина пълна....

17.04 2014 в 00:46

Мери отидоха защото ВИЕ ни предадохте!!!! ВИЕ ни натресохте тези червени лайнари! ВИЕ 70 години търпяхте червен ботуш и превърнахте българия в КЕНЕФ!!!! Изобщо не ми се оправдавай! Никой не ви е виновен, че ВИЕ не си свършихте работата да пръснете мозъците на 200 човека през 90-та година и да се отървем от този тумор! И затова защото ВИЕ сте виновни, ще мрете в глад и мизерия, а такива като мен които не изплащат чужди грешки ще работим за чужди компании, за да не ви плащаме вашите грехове!

16.04 2014 в 20:39

Старите се радват на трохите, а младите пъшкат от наглия популизъм. Резултата: млади срещу стари, вместо всички да се обединим против мафията която дърпа конците.

16.04 2014 в 18:43

Глупав и злобен коментар. Всяко поколение е плащало, когато е било в трудоспособна възраст. Я да ви сложат и ергенски данък, прогресираш на няколко години с напредване на възрастта. Изгледала съм няколко ромчета или съм дала образование поне на 3-4 студенти с парите от моята заплата. После раждаш и за твоето дете няма детски, дори стотинка. Така е няма справедливост, но трябва да опитаме да бъдем по-добри и съпричастни към неволите в живота на другите. Уви българите съскат, когато някой получи дори левче повече, в случая пенсионерите, въпреки че са работили цял живот и изобщо не получават това, което заслужават. По-добре се огледай ХХХ, къде отидоха и отиват другите пари на народа, защото на стари години ще се наложи да ядеш от копанка, както е в приказката.

16.04 2014 в 18:41

А къде остана обещаното от оня нещастник "социалния министър" преизчисляване на старите пенсии, та да не получаваме мизерните ви 150 лв. А на младежите - да им е честито, и вие ще получавате добавки от 20 лв. цели ДВА пъти в годината. Като плювате по старците, се обричате на комунистическата мизерия до живот.И яко мислите, че ВИЕ ни плащате пенсиите, прочетете нещо за НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ, за да разберете какво ви чака.

16.04 2014 в 17:58

Разбира се кой ще ги плаща? Ние младите и работещи българи. Ама вие си стойте прости български овце вкъщи - стойте си и оставяйте сбръчканите дъртаци и рязани мангали да гласуват вместо вас!