Пътните строители отиват на среща с премиера Янев

OFFNews 17 септември 2021 в 08:23 1148 0

Премиерът Стефан Янев ще се срещне с ръководството на браншова камара "Пътища".

На срещата ще присъстват и други министри от кабинета. Целта е да се намери механизъм, по който да се разплатят задълженията към бранша.

Пътните строители протестираха няколко пъти заради неразплатени ремонти, а регионалният министър Виолета Комитова обясни многократно, че средства за извършените ремонти няма.

Преди дни пътните строители се срещнаха с президента Румен Радев, след което обявиха, че остават в стачна готовност, ако не бъде намерено решение на проблема.

„Държавната администрация признава безспорно вземанията на пътностроителните фирми по договорите за текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане. Дискусията все още продължава по въпроса за механизма за разплащане на тези средства. Да се договори механизъм за разплащане на старите задължения и освен това съществува и въпросът със законовата рамка за тези 100 милиона, които вече са гласувани от Народното събрание за предстоящия зимен сезон. 222 милиона са фактурираните и около 647 милиона са сертифицираните, но нефактурирани дейности към днешна дата“, заяви след срещата председателят на Управителния съвет на камарата инж. Стефан Чайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки