Лиляна Павлова: Магистрала "Струма" не свършва в "нищото"

OFFNews 19 май 2015 в 19:35 5282 2

Автомагистрала ,,Струма” не свършва в ,,нищото”. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира твърденията, че магистралата се е оказала без връзка с Гърция заради недоглеждане. Павлова допълни още, че трасето до граничния пункт ще бъде разширено, за да няма тапи. Често се случва, поради каквито и да било причини, да имаме изчакване на тирове в опашка, да има къде да бъдат отбити и да минават леките коли по-лесно. Така че магистралата не свършва в нищото, напротив, разширяваме достъпа до граничния пункт, за да облекчим трафика, oбоснова се министър Павлова.

„Магистралата, в рамките на съществуващото трасе, по което се изгражда, се изгражда до определен километраж. От там нататък влиза в граничния пункт. Територията на граничния пункт не се управлява от пътната агенция, а от Гранична полиция, Министерство на финансите ни делегира правото ние да ремонтираме и участъка за границата. За да минизираме критични ситуации, особено с тежкотоварните превозни средства, ние правим разширение, така че това е една допълнителна екстра, посочва Павлова

Пътната агенция вече обяви обществената поръчка за разширяването на тези 1.4 км. Прогнозната стойност на изпълнението е 3.1 млн. лв. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодната цена. Предложенията се събират до 22 юни, срокът за изпълнение е 40 дни - 10 за проектиране и 30 за строителството.

Строежът на 15-километровия участък от магистралата от Сандански към Кулата струва близо 70 млн. лв. Парите са по програма "Транспорт".



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!