Кои са най-предпочитаните социални придобивки за служители през 2024?

OFFNews 26 юни 2024 в 21:13 2530 0

Кои са най-предпочитаните социални придобивки за служители през 2024?

Снимка netinsbrokers

Кои са най-предпочитаните социални придобивки за служители през 2024?

Модерният служител е изискващ и знае цената си. Поради тази причина, компаниите и работодателите се адаптират към желанията му и се стремят да предоставят най-добрата работна среда. За тази цел, компаниите предлагат социални придобивки за служители. По този начин, служителите се чувстват оценени и подкрепени от своя работодател, което от своя страна води до повишаване на мотивацията им и тяхното задържане на работното място за по-дълго време. С течение на времето, добрите компании, които избират да вложат средства в добруването на служителите си, печелят повече от тези, които не го правят.

Ваучери за храна и развлечения

Ваучерите за храна и развлечения са предпочитани от служителите, но и от работодателите. Те са част от най-известните придобивки за служители. С помощта на ваучерите за храна, служителите имат един разход по-малко - този за храна. Те могат да бъдат използвани в множество супермаркети и магазини, което улеснява служителите. Ваучерите за развлечения, може би не са толкова популярни все още, но пък стават все по-познати, защото предоставят отстъпки за събития, занимания и други развлечения. Това от своя страна, помага на служителите на разпуснат качествено след работа и по време на уикендите, което им помага да се завръщат на работа заредени и готови за нови начинания.

Допълнително здравно застраховане

Допълнителното здравно застраховане е истински хит в придобивките за служители, заради покритите медицински услуги, които обикновено не влизат в обикновените здравни осигуровки, внасяни към държавата. Чрез допълнително здравно застраховане, служителите имат достъп до по-добри здравни услуги, медицински прегледи, изследвания и други. Така професионалистите се възползват от качествено здравеопазване без да нарушават собствения си бюджет и съответно са много по-удовлетворени от работното си място и работодателя си.

Карти за спорт

Служителите, чиято работа включва активно взиране в компютърен екран в комбинация със седене на стол по цял ден имат истинска нужда от редовна физическа активност. Картите за спорт, които работодателите предлагат са точно това, от което всички офис служители имат нужда. Те осигуряват достъп до фитнес центрове, като по този начин работещите ги посещават безплатно и поддържат формата и здравето си.

Допълнителен платен отпуск

Допълнителният платен годишен отпуск е част от придобивките за служители, които са най-желани. Правото на използване на допълнителни дни платен годишен отпуск е особено важно за компании, в които естеството на работа изисква от служителите постоянен ангажимент и извънреден труд. Този вид работа обикновено внася у служителя по-голямо напрежение и поради тази причина е важно той да има възможност за допълнителна почивка.

Парични бонуси

Паричните бонуси са един от начините за мотивиране, които всеки служител приема положително с охота. Разбира се, обикновено тези бонуси са обвързани с цели или пък резултати, които служителят трябва да постигне, за да ги получи. Освен това, паричните бонуси могат да бъдат признание, или пък част от дългогодишна стратегия за увеличаване на доходите на служителите на годишна база и спрямо резултатите на компанията.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите