Quantcast

Хампарцумян: Опитът за спасяване на КТБ е като да не погребваме мъртвец

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2014 в 10:12 16534 14

Левон Хампарцумян

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Левон Хампарцумян

"Намерението на ГЕРБ и ДПС да спасяват КТБ е 50% популизъм и 50% наивизъм. Това е все едно умрял човек да не се погребва с надеждата, че до 30 дни някой ще измисли как да го съживи."

Така председателят на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян коментира в интервю за Нова тв тази сутрин решението на временната бюджетна комисия в парламента със законови промени да спре автоматичната процедура по отнемането на лиценза на задлъжнялата с 4.222 милиарда лева КТБ от БНБ и да задължи централната банка да търси начини за оздравяването й.

Въпросното решение може да е взето с добри намерения, но е трудно изпълнимо, каза още Хампарцумян.

Спасяване на КТБ с държавна помощ трябва да се разреши от ЕС, а преди да се пусне чужд инвеститор в банката на Цветан Василев, той трябва да бъде проучен, категоричен бе банкерът.

Хампарцумян призна, че не е подозирал колко голяма е "дупката" в КТБ.

Проблемът в КТБ показа, че има срив на системите, които гарантират, че държавата функционира по правилата.

"Ако се водим от икономическата логика, КТБ трябва да отиде в несъстоятелност", каза Хампарцумян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2014 в 04:19

в продължение на предният ми коментар, ще визирам напоителния метод на порядъчния журнализъм, който се отзовава, като мегафон, където и когато потрябва..

Надявам се Вие журналистите да имате поне капка индивуално мислене, за да знам, че наистина ще ви гризе съвестта.

02.11 2014 в 04:15

Аз смятам, че напоително и усилено ни се насжда мисълта, че тази "дупка" е необратима. Не е нужно да си финансист за да ти светне, че четири милярда ще оставят достатъчно документална диря.

01.11 2014 в 12:41

Още ли е на свобода тоя плъх.Продаде БГА Балкан за 1 долар и сега вместо да търка наровете в ЦСЗ дава мнения.

01.11 2014 в 08:27

АМ Ся, КО праИм Ся?!? ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА на БЪЛГАРИТЕ! ФАКТ! ПОЗОРЕН ФАКТ !!!!!! в БГ грабят СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ!
17юни 2014 г. БНБ-Прессъобщение: “По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка БНБ заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова с-ма. На базата на тази информация БНБ категорично (КАТЕГОРИЧНО) потвърждава, че банковата с-ма, включително и КТБ, (ВКЛЮЧИТЕЛНО и КТБ) е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално”!!!!!! http://www.bnb.bg/PressOffice/POPressReleases/POPRDate/PR_20140617_BG
А вчера 31октомври14 у ПАРЛАМЕНТО бе друго шоу, за будалЯта бугаре! песента на Куийн „The Show Must Go On“! С Парламентарен цирк!
ОЩЕ началото на 2014 г. написах: “Протестърите и техните поръчители и спонсори няма да се задоволят с разходки по жълтите павета и вериги на СУ – трябва им финансов КОЛАПС на държавата, за да дойдат на власт, лигите им течаха за власт!
И почнаха – 25 февр14 Сигнал/ протестъри с/уКТБ тържествено ТВкамери, подписан от Хр. Иванов награден служебен правосъден... И ПОЧНАХА медии: БАНКА СЕ УБИВА като МУХА С ВЕСТНИК! И почна Главпрокурора, първо отнема допуска ПодуправителБанковнадзор – блокира БНБ, Следва закани Главпрокурор http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html .
И ТОВА Е МАЛКО – Затова петък/13 юни Главпрокурор води ювелирна акция “КТБ” http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц а-ла...”. И БАНКОВА ПАНИКА.... от 13-20 юни от КТБ изтеглени главно електронно 1.3 млрд от КТБ, отишли в НЕбългарски банки – Уникредит, ДСК, Алфа, Париба и т.н. – ДЮШЕШ, без реклами и напъване - готов финансов ресурс – цели 1.3 млрд...
ПРИНОС на Главпрокурора – от 1929 г. е “БАНКА СЕ УБИВА С ВЕСТНИК”, а в БГ убиха КТБ с ювелирна акция на Главпрокурор петък/13 юни....
ОЩЕ в началото на 2014 г. написах – в БГ няма нищо за крадене, остават спестяванията на хората. Всичко останало от бай Тошо е веч окрадено, приватизирано, разрушено. Последното продаде Боко – Булгартабак, ЕРП и дребни.
ОСТАВАТ СПЕСТЯВАНИЯТА на будалЯта бугаре, рИвете!!!!

31.10 2014 в 17:18

Ей, ама разберете най-сетне, че при фалит не плаща държавата, а Фонда, т.е. другите банки солидарно. Дори да няма достатъчно пари във Фонда, ще изтегли кредит и после ще си го върне пак от банките - държавата е само гарант, но не плаща с нашите данъци.

Ама и журналистите са виновни, тяхна работа е да навлизат в тези подробности и да ги обясняват!

31.10 2014 в 16:09

Ей ххх ,затваряй си лайняната уста,предполагам че твой близки имат пари в тази потъваща бака,мен какво ме топли това,дай сега Държавата да даде 6 000 000 000 лева за да погаси задълженията на тази банкa,еби си майката недоносче скапано,няма да бъркат в моя джоб за да оправят бакиите на друг педерас който неможе да си прави сметката,никой не ги кара да слагат всичките си пари в една банка,има един милион банки защо не ги разпределят,сега да ядът хуя като са толкова алчни всички които са си сложили парите в тази банка за да трупат лихви,държавата да връща 100 000 лева малсимом на клиентите ида приключва с тази простотия,цяла годиа слушам за тази смотана банка,а за територията и за границата ни която е разпасана,и всякъкви терористи минават ниой не говори нали само парите ви интересуват ай еби си майата педерасче смотано.

31.10 2014 в 11:30

Хаха много сте силни на клавиатурата - видяхме миналата година докъде "протестирахте". Ще си ви ебат с чапатия кур в гъза и ще си блеете защото българина е проста тъпа овца и колкото и да я стрижеш тя пак си блее и дава вълна. Хората са си направили цели империи на наш гръб и знаят много добре, че колкото и да стрижат българското говедо, разните фантасмагории за линчове, митичния лъвски дух и прочее простотии ще останат в рамките на коментари по форуми.

Иначе по темата, има доста повече под тая популистка повърхност - хубаво да фалира и до 100 хиляди - ами парите на общините, които са там? Ами парите за заплати на работниците, които вече наброяват 4 месеца? 100 хиляди евра са по 25 хиляди на месец, даже само за заплати да отидат, значи всички компании с над 30-40 човека персонал ядат хуя. Правилното решение е в коментарите, но никога няма да се случи - както казах - защото българина е лайно, безмозъчна, безгръбначна тъпа овца, безчувствено и безсъзнателно говедо, което колкото лайна му сипеш, толкова лайна ще изяде, а на другия ден няма да си спомня, че е ял лайна. И разбира се виновна ще е "държавата", без никой конкретно.

31.10 2014 в 11:25

Не знам но мисля, че няма да е голяма разликата в разхода на държавата между това да даде 50 процента за спасяване или да фалира банката и да изплати гарантираните депозити. Че то само те са милиарди. Ако е истина това с частния инвеститор си струва да се помисли.

31.10 2014 в 11:03

Не, не, не съм съгласен. Стига с тези шменти-капели! Малко катран, малко перушина... детски работи.
Трябва да си има класически линч. Нещо от сорта на бесилки, може и да не са във формата на кръстове. За клади няма да настояваме, все пак сме ЦИВИЛИЗОВАНА държава.

31.10 2014 в 10:40

Ако се водим от здравия разум, Искров и компания трябва веднага да се разстрелят за национално предателство, главният прокурор да се остави 6 месеца на хляб и вода, гъзовете от парламата, сегашни и предишни да се натопят в кацата с катран, да се овъргалят в перушина и разгонят на всички посоки.