Фейсбук наема 150 служители в България

OFFNews 29 януари 2019 в 11:50 4579 2

Снимка Pixabay

"Фейсбук" ще отвори офис със 150 служители в България, съобщи "Капитал", като цитира ръководителя на отделя по политика за съдържанието Шавон Комински.

Центърът у нас ще отговаря за преглед на съобщения, докладвани от потребители. За целта социалната мрежа ще си партнира с TЕLUS International - една от най-големите аутсорсинг компании в България, която ще оперира самия офис. 

"През следващата година в този център ще работят около 150 служители, които ще преглеждат съдържанието и ще оказват подкрепа на множеството различни общности във Facebook", се казва в официалното съобщение на компанията. Броят на хората в офиса ще зависи от броя на докладваните постове и снимки. 

Екипът в София ще преглежда постове на три езика: руски, турски и казахски. Очаква се офисът да заработи до няколко седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

0xD8737A

31.01 2019 в 10:56

Работата във Фейсбук е кошмар, а не мечта. Това което ще търсят са хора които да преглеждат докладваните постове.
В миналото такива служители са напускали и съдели компанията заради проблеми с психиката в следствие на видяното в сайта. Освен това работата е нископлатена и към служителя има високи очаквания за брой постове ревюирани в работен ден.
По-добре търсете работа в HP, IBM, SAP...

https://mashable.com/article/facebook-moderator-sues-ptsd/

12082

1

leomesi

29.01 2019 в 16:13

Работа във Фейсбук - мечта! Айде, хорааа, кандидатствайте!