Еврокомисар: България може да изгуби цялото си свиневъдство

OFFNews 25 юли 2019 в 07:45 8137 2

Снимка БАБХ

Българските власти да влизат във всяка къща и да разясняват необходимите мерки, които стопаните трябва да предприемат във връзка с африканската чума по свинете. 

Почти няма време и, ако това не се направи, България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство, заяви еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис по БНР. 

В България не е направено много, за да се избегне тази ситуация. Докато очакваме официалните резултати от разследването, мога само да отбележа, че това се случи, защото някой е бил небрежен, не си е свършил работата както трябва и не е внимавал, каза още Андрюкайтис.

Екип на ЕК е в момента в България, за да оцени щетите от болестта, очаква се работата му да приключи днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Ivo Ivanov23

30.07 2019 в 17:29

Най-голямата идиотщина ставаща в държавата е това с прасетата. Бие всички.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

25.07 2019 в 11:48

Тъй ли??? Че УЖ управляващите ни не ви ли показаха оназ втора велика БЪЛГАРСКА ОГРАДКА срещу глиганите по сухоземната ни граница с Румънията.. Да ви впечатлят с подвига, който са извършили в защита на матряла..
Па да се запрегръщате и замляскате с тях, колко много работа е свършена.. От ЕС, ЕК, ЕП и т.н. вредни Е-та.. Че и от нашичките лемури..
Апропо - велики еврокомисарю, дето сега УЖ ни предупреждаваш.. Защо чак сега се изплащат помощи от ЕС на пострадали български граждани през 2017-та година.. От наводнения, чуми, птичи грип и т.н.
Дали не е заради свръхпроизводството на свинско месо в НЕМСКО.. И санкциите срещу пазара му в Русия.. Та да се намери пазар за него нейде из ЕС?