Джордж Сорос предава управлението на империята си на своя син

OFFNews 12 юни 2023 в 13:26 2969 4

Александър Сорос (л) и Джордж Сорос

Снимка Инстаграм/Александър Сорос

Александър Сорос (л) и Джордж Сорос

Финансистът милиардер Джордж Сорос предава контрола върху огромната си империя на сина си Александър, съобщи говорител на Сорос в неделя, предаде агенция "Ройтерс".

92-годишният Сорос - мениджър на хедж фонд, превърнал се във филантроп и основен поддръжник на либерални каузи - заяви, че преди не е искал неговата фондация "Отворено общество" (OSF) да бъде поета от едно от петте му деца.

Говорейки за решението си да предаде фондацията и останалата част от империята си на стойност 25 милиарда долара на 37-годишния си син Алекс, възрастният Сорос каза: "Той си го е заслужил."

В интервю за "Уолстрийт джърнал" Алекс коментира, че е "по-политически настроен" от баща си и че планира да продължи да дарява семейни пари на леви политически кандидати в САЩ. Той каза още, че ще разшири приоритетите на фондацията, като включи в тях правото на глас и на аборт, както и равенството между половете.

През декември управителният съвет на фондацията избра Александър за свой председател и сега той ръководи политическата дейност като президент на комитета за политически действия на Сорос.

Фондацията управлява около 1,5 млрд. долара годишно, като ги насочва към групи, които подкрепят човешките права по света и помагат за изграждането на демокрации, обобщава "Уолстрийт джърнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

4

escrin

12.06 2023 в 15:37

Нямам представа тоя човек ще стока е. Като цяло не ми вдъхва доверие. Унгарецът, който го е спасил навремето от депортация в концлагерите по време на Холокоста не се изказа никак добре за него. Но пък щом за гласоподавателите на разни убитаци като Тръмп и нашия КъсоПиш*ков Сорос е нещо като Сатаната, явно има шанс и да е свършил и нещо полезно.

345

3

Джендо Джедев

12.06 2023 в 14:18

На тия лузъри ВСИЧКО и ВСЕКИ им е крив. Клети мизантропи!

22548

2

dolivo

12.06 2023 в 14:17

коментар в десятката, Джендо

на калпавите ракети космоса им крив

345

1

Джендо Джедев

12.06 2023 в 14:03

Таман се бях попритеснил, че като умре Сорос мурзилките няма да има кого да обвиняват за това, че не им стават пишонките (а и за всички останали световни злини), ама се успокоих - ще обвиняват сина му. :D

 
X

Да помогнем на украинските деца!