Четирима гадатели във връзка с НАП

Александра Маркарян 07 февруари 2012 в 14:14 2370 0

Данъчна проверка.  Снимка: БГНЕС
Данъчна проверка. Снимка: БГНЕС

Четирима гадатели официално свързаха касовите си апарати с НАП, съобщи пресцентърът на приходната агенция. С тях общият брой на гадателите, осигурили онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната агенция, става 7.

Освен тях за последните два месеца и половина - от средата на ноември, 156 касови апарата на погребални агенции са осигурили дистанционна връзка с Националната агенция за приходите.

Данните на НАП сочат също, че общо 563 обекта за продажба на употребявани дрехи също са се вързали дистанционно, както са направили и 28 сватбени магазина.

Общо за цялата страна досега, онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация са осигурили над 120 000 търговци.

От НАП напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички, притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

Всеки търговец може да провери в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови