Борисов и Лукарски: Кой? Пеевски ли бил собственик на "Булгартабак"? Не знаехме

OFFNews 24 март 2016 в 16:08 8745 17

Премиерът и икономическият министър се оказаха силно изненадани от информацията, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е реалният собственик на "Булгартабак".

Бойко Борисов заяви, че не е знаел Пеевски да е бил собственик на компанията.

"Преди няколко години платихме няколко милиона на Сити банк, за да направи всички процедури по най-прозрачен начин и знам, че над 200 млн. лв. получи държавата за две фабрики”, отбеляза Борисов.

"Откъде да знам кой е реалният собственик на „Булгартабак”, не сме се интересували и не е било предмет на Министерството на икономиката да изследва това. Важно е, но не сме го изследвали - това е ваша работа, на журналистите", реши пък икономическият министър Божидар Лукарски, цитиран от БГНЕС.

Въпросът за истинския собственик на холдинга бе поставян многократно след като дружеството бе приватизирано от офшорката "БТ Инвест" през 2011 г. Във връзка с масовите съкращения в "София БТ", вчера и синдикатите настояха той да бъде разкрит.

Делян Пеевски обви, че излиза от тютюневия холдинг и продаде официалните си акции на офшорка.

Той заяви, че злонамерена медийна кампания е причината за съкращаването на 400 души от групата на "Булгатабак" - от "София БТ" - и за решението на групата да преустанови производството и продажбите на продукцията си за Близкия Изток, считано от 1 април 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!