Quantcast

"Булгартабак" има проблеми с износа заради обвинения за контрабанда

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 09:41 3051 3

"Булгартабак" имало проблеми с износа заради обвинения за контрабанда, но като цяло дружеството е стабилно. Това стана ясно от интервю за БНР на Руси Статков, член на Надзорния съвет на дружеството. 

Дружеството е стабилно и няма да има проблем за работещите, каза той в коментар за освобождаването на работещи от цигарената фабрика на "Булгартабак" в София. 

Според мен, това, което трябваше да се прецени първо, е, как да се подходи по отношение на летището в момента – то е печелившо. От гледна точка на опита, който имат други страни, бивши източноевропейски, социалистически, също така наши съседни, мога да кажа следното: В Чехия, летището в Прага е на 100% собственост на държавата, летището в Рига – собственост на 100% на министерството на транспорта на Латвия, в Естония, в Талин – 100% собственост на държавата… и ако вземем Румъния, там 80% собственост на държавата Румъния и 20% на частни инвеститори. Много са факторите, които трябва да се вземат предвид при едно окончателно решение. Надявам се това да бъде направено по най-добрия начин за българската държава и за българските граждани, каза той.

На 18 март "Булгартабак холдинг" АД продаде акции, равни на броя акции, притежавани от "Табако Инвестмънт" (собственост на "НСН Инвестмън" на Делян Пеевски и Ирена Кръстева). От съобщение на сайта на инвестиционния посредник "Капман", който е агент по сделката, се вижда, че вчера са били извършени две сделки - в 14:17 и 14:18 ч. Продадените дялове съответстват на дяловете на "Табако Инвестмънт" и на италианския бизнесмен Едоардо Миролио.

По-рано днес в интервю за Нова тв премиерът Бойко Борисов каза, че между България и Турция няма контрабанден канал за цигари. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2016 в 10:50

Булгартабак има проблем, че не може да обори твърденията.

https://bivol.bg/bulgartabak-mafia-3.html
https://bivol.bg/bulgartabac-sofia-off.html

Мафията много се страхува да не лъсне истината и се изнася от територията.

21.03 2016 в 10:49

Това за летището не го разбрах.

21.03 2016 в 10:26

Сега на #КОЙ да вярваме? На сайта на Булгартабак пише, че износа спаднал заради Капитал, че пишели лоши статии за тях, които инвеститорите от близкия изток следят и като видят негативна статия и спират да купуват, или на този господин???

Объркан съм :)