Quantcast

Дубайска офшорка купува дяловете на Пеевски в "Булгартабак"

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 12:24 3004 5

Дяловете на депутата Делян Пеевски в "Булгартабак" са купени от офшорна компания от Дубай, съобщава "Капитал", като се позовава на бюлетина на Централния депозитар. 

Дяловете от 5% и 7.22% в "Булгартабак холдинг", които до миналата седмица бяха на дружества на Делян Пеевски и Едоардо Миролио, са купени от TGI MIDDLE EAST FZE. Покупката е станала в две сделки на 18 март за малко над 59 млн. лв. на по-висока цена от текущата. Пакетът на Миролио пък е през миналата седмица през борсата на чувствително по-ниска цена

Според публикацията дубайското дружество сочено за собственик на лихтенщайнската офшорка Livero, която купи 100% от виенската BT invest, която пък от своя страна държи 80% от "Булгартабак холдинг". "Капитал" припомня, че според банкера Цветан Василев, Пеевски и майка му са контролирали Livero. 

По-рано днес стана ясно, че Делян Пеевски се отказва да участва в търга за покупка на активите на "Химко" - Враца и от това да прави бизнес в България. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2016 в 11:23

Зоро, няма да има нужда от ново прасе, старото прехвърля просто меда от една делва в друга.

23.03 2016 в 08:15

Ще си отгледат друго прасе-бизнесмен КГБто

22.03 2016 в 14:12

Абе няма ли данъчни за този човек , то си е живо пране на пари май .Как така за Донев от Софарма за такива операции върви дело , а тук кво - нищо . Няма ли КФН - как така едните акции по една цена , другите по друга . То , верно нерегулиран сегмент , но това си е жива манипулация на пазара . Или за да не изглежда такава - хоп отказват се от пазар. Вие за луди ли ни имате , коя нормална компания се отказва доброволно от пазар , бе. И щял да излиза от Химко и да не инвестира в България - че то Химко докато няма нормален пазар на синьото гориво си е само за руснаци , бе .
Правят ни на маймуни - ама ние нали се си ВЕРВАМЕ , така ни се пада

21.03 2016 в 12:50

Точно като "сделката" с медийната група, Свинчо продава на себе си и уж вече няма нищо общо!
Гнус!

21.03 2016 в 12:35

Пеевски си го премести в другия крачол.