БНБ скастри Сашо Дончев и ще каже какво става с КТБ чак през октомври

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 20:32 8163 1

Председателят на УС на БСК и изпълнителен директор на "Овергаз Инк." Сашо Дончев не е упълномощаван за говорител на БНБ.

Това заявиха от пресцентъра на БНБ по повод на днешното изказване на Дончев, че управителят на БНБ Иван Искров е обещал пред главния прокурор Сотир Цацаров на 21 септември да има нов доклад за състоянието на КТБ.

От БНБ заявяват, че казаното днес от Дончев не отговаря на истината.

Пълна информация за действията на БНБ по случая "КТБ", както и за препоръките към квесторите и сроковете на одиторите е публично достъпна на сайта на БНБ, заявиха от пресцентъра на Централната банка.

От БНБ припомниха, че на 31 юли е бил обявен крайният срок, който се дава на трите одиторски фирми, проверяващи банковата група КТБ, за изготвяне на техните доклади и този срок е 20 октомври.

Във вече заявения срок няма промяна, подчертаха от Централната банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 22:02

БНБ е абсолютно права да не се доверява на Главпрокурора (При споменаване на Сашо Дончев БНБ визира Главпрокурора). Хитряшките номера на Главпрокурора в сговор с известни и неизвестни будят опасения в БНБ, така и у всички.
ХРОНОЛОГИЯТА:
1) на 25 февр14 Протестъри (Телевизия, камери, журналя) внасят Сигнал в Главпрокуратура с/у КТБ (Сигналът подписан от Хр.Иванов, със спрени адвокатски права, сега награден за служебен правосъден). ПОДОЗРЕНИЯ – Има сговор м/у Главпрокурор и протестъри (в случая с Хр. Иванов)!
2) М. Март14 Главпрокурор започва разследване с/у Банков надзор БНБ. Управсъвета на БНБ почва да се озърта!
3) М. май Главпрокурор повдига обвинения с/у Подуправителя/Банков надзор БНБ. Категорично Главпрокурора ХИЧ АБЕР СИ НЯМА от Банков надзор, но ... хитряшки главпрокурора блокира БНБ по нечие поръчение. (Ако Главпрокурора разбира от Банков надзор, защо не повдигне обвинение с/у Уникредит-Булбанк за периодичното предоговаряне на задължения на Иво Прокопиев към Уникредит в полза на Прокопиев – това престъпление ли е?!??)
4) На 13 юни по Нареждане на Главпрокурора е проведена ювелирна акция в сградата на КТБ (3патрулки, 1бус, 10-на полицая с маски с х2 пищака) и хората ИЗТРЕЩЯХА – банкова ПАНИКА. В резултат на престъпно организираната от Главпрокурора 13 юни банкова ПАНИКА от 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3млрд ЛИКВИДЕН ресурс (отишли 860 млн Булбанк, 250млн в Пощенска, Париба, Алфа, т.н. все НЕбългарски банки), По доклад на квесторите в КТБ са останали още 500 млн бързоликв активи, КОИТО сега се харчат за издръжка на квестори, служители и одитори.
ОБЩО ДУПКАТА в КТБ в резултат на престъпното организиране 13юни БАНКОВА ПАНИКА от Главпрокурора е приблизително 2 МИЛИАРДА лева.
Кой ще върне този ресурс в КТБ за да заработи, как се връща огромен ресурс в БАНКА, в условия на конкуренция, това питаме, ЧАКАМЕ ОТГОВОР!!!!!!
НЕ НИ ТРЯБВАТ ЛАКЪРДИЙКИ на Главпрокурор и на разни конкурентни тъпаци, водени от лакомия за тяхна печалба (банки и други), лакърдийки на Главпрокурора “що е това банкова дейност”, “що е това банков надзор”, “кражби в чували и т.н.
ХИТРЯГАТА Главпрокурор се опитва с лакърдийки да се измъкне от отговорност за организираната на 13 юни банкова ПАНИКА, и за щетата от 1.3 млрд на КТБ
ЗА ТАЗИ ЩЕТА ще осъдят държавата БГ по закона, и в Стасбург и БГ ще плати
КАКЪВ сценарий играе в момента Главпрокурора – СПАСЯВА се от отговорност!
ЗАТОВА БНБ е абсолютно права да НЕ СЕ ДОВЕРЯВА на Главпрокурора!