Битият Порожанов с амнезия, изписаха го от болницата

Юлиан Христов 30 декември 2011 в 10:38 2710 0

Битият снощи директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е с частична амнезия, каза пред репортер на OffNews началникът на клиниката по неврохирургия във Военно-медицинска академия доц. Тихомир Евтимов.  След обработване на раните му и направените изследвания Порожанов беше изписан от ВМА днес по обяд.

Порожанов бе приет там вчера, след като вечерта беше нападнат във входа на кооперацията, в която живее, в кв. "Борово" в София.  Успял да избяга от нападателите - по първоначална информация те са били двама - и стигнал с личния си автомобил до ВМА. 

Загубата на памет е краткротрайна и касае моментите след нападението. Пострадалият помни някои неща от случая в самото начало на атаката, обясни доц. Евтимов и уточни, че в случая не става въпрос за ретроградна амнезия и за забравяне на спомени от миналото, като паметовите нарушения ще бъдат възстановени.

"Състоянието му е стабилно. Порожанов е претърпял травма, която е сравнително лека. Има наранявания предимно по лицевата част. Предстоят още изследвания. Няма опасност за живота", допълни доц. Евтимов. След проведена компютърно томография е установено, че няма сериозна контузия на мозъка, той е в съзнание и в стабилно психично състояние. Предстоят контролни изследвания, контролни превръзки. Доц. Евтимов уточни, че най-вероятно раните по главата нанесени от твърд предмет.

До 2-3 дена Порожанов ще се възстанови напълно.

От МВР обясниха, че по случая е образувано производство. До момента обаче полицията не разполага с описание на нападателите. Порожанов трябва да бъде разпитан, но това ще стане след като се възстанови състоянието му и той може да си спомни подробности по случая. Единствената информация, с която МВР разполага и може да огласи, е, че нападателите са били двама. Те са му нанесли побой пред вратата на асансьора в дома му, след което избягали.

Кой е Румен Порожанов прочетете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!