Фен номер 1 на Левски хвърли оставка

OFFNews 03 май 2017 в 19:30 2313 0

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян подаде оставка. Това бе съобщено в публикация на интернет страницата на НКП, която е подписана от Хиндлиян.

Ето цялото писмо на Хиндлиян

В качеството си на Председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Клуб на привържениците на Левски“ се обръщам към цялата „синя общност“ със следното изявление:

Воден от своето дълбоко убеждение, че интересите на Левски и целокупната „синя общност“ стоят над всякакви лични, групови, фракционерски и други частни интереси, подавам своята оставка като Председател на Управителния съвет на НКП.

Това мое решение, макар и продиктувано от грозните случки, на които станахме свидетели в последните няколко месеца и най–вече по време на мача с изкуствено създаденото творение на господстващата футболна олигархия, всъщност е израз на дълбокото ми разочарование от факта, че сред привържениците на най–обичания български футболен клуб цари разединение, ниска мотивация и понижена активност при подкрепата на отбора.

В чл. 8 от Устава на нашата организация са записани следните основни цели: „да обединява привържениците на ПФК Левски“ и „да издига авторитета на ПФК и СК „Левски“ и неговите привърженици, както и да работи за отстраняване на негативните явления, петнящи името на футболния клуб и българския спорт“.


Смятам, че към настоящия момент, въпреки огромните усилия, които полагаме, нито една от тези цели не е изпълнена.
Привържениците на Левски са разединени и независимо от това „кой крив, кой прав“, от това разединение страда цялата „синя общност“.

Отчитам като свой личен неуспех обстоятелството, че не успях да разбера до край специфичните цели, стремежи и несъгласия, които накараха една група от млади и активни левскари в лицето на фракцията „Южна Дивизия“ да напуснат свещения сектор „Б“ и да поемат по пътя на разделението и конфронтацията.

Поемам отговорността за това, че усилията, които положих да убедя тази група да се върне към традициите на сектор „Б“ и да се влее отново в редиците на своите братя и съмишленици, не дадоха резултат, и към днешна дата процесите на разединение и безсмислено конфронтиране между левскарите продължават да тровят атмосферата около любимия отбор и да дават поводи за радост на неговите недоброжелатели.

Не мога да приема, че допуснахме да бъдем сочени подигравателно с пръст от хора, за които съвсем до скоро  беше отредена срамната роля завистливо да въздишат и да „святкат с фотокамерите си“ към разкошната, креативна, красива и интересна  южна трибуна.

Щом се е стигнало до тук, значи НЕВИННИ НЯМА.
Дошло е време всеки да се вгледа в себе си да си отговори  на няколко простички въпроси:
Какво пропуснах АЗ ЛИЧНО да направя, за да се предотврати сегашната ситуация?
Какво си спестих?

В кой момент не дадох всичко, на което съм способен, и не направих нужното, за да мога с чиста съвест да кажа, че не съм отстъпил „нито крачка назад“ и не съм проявил „нито капка страх“ в борбата за любимия Левски?

Когато поех поста на Председател на Управителния съвет на НКП, го направих с една единствена цел - да дам всичко от себе си, и заедно със своите съмишленици да работя всеотдайно и неуморно за изграждането на НКП като единна, могъща и функционална организация на привържениците на Левски.

Според мен без подкрепата на всички Левскари от страната и чужбина, без единство в „сините редици“ и без „задружните усилия“, в които както помним от думите на нашия патрон „се корени всичко“, реализацията на плана и програмата ми за постигане на горепосочените цели е невъзможна.


Предвид изложеното, на основание чл.38, т.3 от Устава на НКП, свиквам заседание на УС на Сдружението със следния дневен ред:
Свикване на ОС на Сдружението с дневен ред:
На основание чл. 26, т.1 от Устава на НКП - Определяне на основните насоки за развитие на Сдружението;
На основание чл. 37, ал.2 - Избор на нов Председател на УС.

Степан Хиндлиян – Председател на УС на НКП на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови