Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Португалия вече гледа към следващата фаза на Лига на нациите след реми с Италия

OFFNews 18 ноември 2018 в 00:20 1614 0

Снимка Facebook: Seleções de Portugal

Италия и Португалия врътнаха много скучно 0:0 в среща от Лига А, Група 3 на турнира за Лигата на Нациите. Така иберийците са първият отбор, който си осигури участие във финалната фаза на елитната дивизия в надпреварата.

Двубоят между двете страни се игра на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, а италианците имаха нужда от победа на всяка цена, за да се надяват, че могат да финишират на първото място в групата и така да се доближат до директно класиране на Евро 2020. Като цяло и двата тима имаха интересни възможности, но голове не паднаха, което направи вечерта скучна за зрителите.

Иберийците бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който не е викан за турнира по негово изрично желание, а освен това двубоят бе по-специален за бранителя на италианците Джорджо Киелини.

Мачът бе специален за Джорджо Киелини. Защитникът на Ювентус записа своя мач №100 за националния отбор 14 години след дебюта си. Той е седмият човек в Клуб "100", а рекордьор е Джанлуиджи Буфон със своите 176 мача за "Скуадра адзура".

Той записа своя стотен мач с националната фланелка на страната. След този мач Португалия е на върха със 7 точки, а Италия е втора с две по-малко и мач повече. С това реми "мореплавателите" си осигуриха първото място в групата още преди мача с Полша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!