ЦСКА-София би Левски до посиняване (снимки)

OFFNews 29 април 2017 в 18:52 11847 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews.bg

Бой до синьо нанесе отборът на ЦСКА-София на Левски в столичното дерби от 30-ия кръг на Първа лига.

Тимът от Борисовата градина разгроми с 3:0 "сините" от "Герена" на националния стадион "Васил Левски" и даде сериозна заявка за второто място в класирането, което дава директна квота за Лига Европа, докато третия трябва да играе бараж.

С успеха воденият от треньора Стамен Белчев тим измести "сините" от второто място в първенството. Двата отбора имат по 56 точки, но "червените" вече имат предимство в преките двубой след сериозната победа.

Дерби на терена на "Васил Левски" не успя да се получи, тъй като още в 6-ата минута ЦСКА-София водеше с 2:0. Арсенио Нунеш (2) и Кирил Десподов (6) матираха Божидар Митрев, който изненадващо застана на вратата. След попадението си Десподов показа фланелка с надпис "Защо винаги аз",намеквайки, че винаги пронизва вратата на Левски.

Третото попадение дойде в началото на второто полувреме, когато Фернандо Каранга се отпуши и нокаутира "сините" с глава в 53-ата минута.

Левски така и не намери отговор на отличната игра на ЦСКА-София, като не успя да затрудни по никакъв начин стража на "червените" Георги Китанов.

Мачът беше белязан с грозни сцени на финала. В последните секунди на двубоя капитанът на Левски Роман Прохазка и резервата Кристиян Малинов бяха изгонени заради спречкване. Преди това пък феновете на Левски уцелиха с предмет помощник-треньора на ЦСКА-София Стефан Генов, който получи медицинска помощ на пистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови