Берое шокира лидера Локомотив (Пд)

OFFNews 20 октомври 2023 в 21:52 1420 0

Берое

Снимка Официален сайт на Берое

Заралии изненадаха лидера

Отборът на Берое сложи край на серията си от седем поредни шампионатни мача без победа, след като надигра лидера Локомотив (Пловдив) с 2:1 като гост в среща от 14-ия кръг на Първа лига.

Вини Трибуле и Сантиаго Годой бяха точни за успеха на „заралии“ с голове през първата част, а в последната минута от добавеното време на срещата Димитър Илиев намали изоставането на "смърфовете", които на два пъти в хода на двубоя уцелиха греда чрез Георги Минчев.

С успеха Берое временно изпревари Хебър (Пазарджик) на 9-ата позиция в класирането с актив от 17 точки, докато „черно-белите“ остават на върха в подреждането с 30 точки, само с една повече пред втория Черно море, но и с мач в плюс.

Локомотив започна по-активно срещата и още в 5-ата минута играчите на Александър Томаш пропуснаха първия отличен шанс да открият резултата. Родриго Ачинели не успя да се намеси убедително при центриране на Джовани и изпусна топката, която падна на крака на Хорхе Сегура, но на празна врата централният бранител стреля над напречната греда.

Минута по-късно вратарят на Берое обаче бе на висота и спаси удар на Джовани, останал очи в очи с него, а след това отрази и при добавката на Бабакар Дион.

В 27-ата минута можеше да се стигне до комичен автогол след неразбирателство между Динко Хоркаш и Хорхе Сегура, а в следващата атака Джани Политино стреля от малък ъгъл, което принуди хърватският страж на „смърфовете“ да се намесва и да избие в ъглов удар. От последвалия корнер гостите откриха резултата. Защитата на Локомотив не се ориентира добре и Франко Минго свали с гърди към Вини Трибуле, който от няколко метра разстреля безпомощния Хоркаш за 0:1.

Само три минути след това домакините можеха да изравнят след центриране на Джовани от фаул, при което Христо Иванов подаде с глава към Георги Минчев, който не съумя да нанесе качествен удар от близка дистанция, но топката заблуди Ачинели и се отби в гредата.

В 39-ата минута „черно-белите“ разиграха добре отдясно и топката бе центрирана към границата на наказателното поле към непокрития Джовани, чийто удар обаче бе блокиран. В ответната атака пък Вини Трибуле се откъсна от защитата на домакините и потърси изстрел по диагонала, но Хоркаш се намеси и изби в корнер.

Четири минути по-късно играчите на Хосе Луис Ачиари удвоиха преднината си. Трибуле преодоля Мартин Паскалев на левия фланг и центрира към Сантиаго Годой, който бе изпуснат от Ангел Лясков и от непосредствена близост нямаше как да сбърка за 0:2. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР то бе признато и така „заралии“ се оттеглиха на почивка с два гола аванс.

В 59-ата минута влезлият като резерва в състава на Локомотив Петър Андреев се освободи от двама футболисти отдясно и центрира остро към Димитър Илиев, който обаче не успя да засече точно с глава и топката мина над напречната греда. Минута по-късно пък опасен изстрел на Георги Минчев също не намери целта.

Десет минути след това Берое отговори с добра атака отляво, на върха на която се оказа Енцо Ойос, но завършващият му удар от границата на наказателното поле мина на сантиметри от.

До края на срещата домакините притиснаха своя съперник в търсене на попадение и във втората минута от добавеното 5-минутно продължение на мача "смърфовете" бяха близо до гол, но изстрел на Георги Минчев от пряк свободен удар се отби в гредата. Все пак в последната пета минута от продължението "черно-белите" намалиха изоставането си чрез Димитър Илиев, който бе точен след асистенция на Минчев, но силите на пловдивския тим не стигнаха за повече.

В следващия 15-и кръг на Първа лига Локомотив Пловдив ще гостува на ЦСКА 1948, а Берое ще бъде домакин на Левски.

В другия мач от кръга, игран днес, Крумовград и Етър (Велико Търново) завършиха 0:0.

Програма на оставащите срещи:

в събота:
Ботев (Враца) - Ботев (Пловдив)
Локомотив (София) - ЦСКА 1948
Пирин (Благоевград) – ЦСКА-София

в неделя:
Хебър (Пазарджик) - Славия (София)
Левски - Черно море (Варна)
Арда (Кърджали) - Лудогорец

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика