Берое оцеля в баража за Първа лига

OFFNews 09 юни 2023 в 22:32 1735 0

Берое

Снимка beroe.bg

Заралии не са изпадали от 2009-а година насам

Отборът на Берое (Стара Загора) запази мястото си в Първа лига на българския футбол и за сезон 2022/23, след като победи с 1:0 Спортист (Своге) в баража за оставане/влизане.

Единственото попадение в мача вкара Уерди Мара в 35-ата минута. Допълнителният плейофен мач противопостави 14-ия отбор в елита от отиващия си сезон Берое и Спортист (Своге), който се нареди на 5-о място във Втора лига. Предвид участието на ФК ЦСКА 1948 II и Лудогорец II, свогенци се оказаха трети отбор от имащите право на изкачване и това ги прати в днешния мач.

Така "зелените" от Стара Загора остават член на българския футболен елит за 14-и пореден сезон, след като не е изпадал от 2009-а година насам.

Двата отбора започнаха в доста ниско темпо и до 25-ата минута нямаше нито един удар в очертанията на вратите. Пет минути след това Георги Николов стреля след пролив и пас на Борис Димитров, но Гошев изби топката.

В 35-ата минута беройци поведоха в резултата чрез албанския си нападател Уерди Мара, който завърши в мрежата меле в наказателното поле. Симеон Мечев центрира от свободен удар, топката попадна у Божидар Пенчев, който шокиращо не успя да вкара от 10-ина метра. Избитата от вратаря Мартин Величков топка попадна у Уерди Мара, който я вкара с диагонален удар над главата на вратаря на Своге за 1:0.

В 60-ата минута Спортист (Своге) пропусна много сериозна възможност да изравни. След центриране от ляво Илия Русинов свали топката в наказателното поле, тя попадна на главата на Георги Николов, който изненадващо стреля много слабо и вратарят на старозагорци улови топката.

Свогенци продължиха да опитват атаки, но безрезултатно. Илия Русинов проби от дясно и можеше да нанесе по-силен удар от 10-ия метър, но изпрати топката крайно неточно в аут. В 79-ата минута Спортист (Своге) отново беше близо до гола, след като Павлин Чиликов скочи най-високо и с глава засече центриране на Илия Русинов. Вратарят Гошев обаче извади топката над гредата и спаси преднината на Берое.

В 90-ата минута Спортист Своге най-после вкара гол чрез Георги Николов, който вкара гол с глава. Свогенци направиха чудесна атака от дясно, Илия Русинов проби и върна топката назад. Богдан Костов центрира, но след преглед на ситуацията със системата за видеоповторения (ВАР) съдията отмени попадението, присъждайки фаул на Николов при търсенето на позиция срещу Макс Челич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!