Секс кукли по време на чума: в Русия вече всичко е хибридно

Виктор Ерофеев - DW 28 април 2018 в 08:57 27185 7

Москва

Сбъдва се една мечта: Русия изпреварва САЩ! Но не по млеконадой, а по плътски удоволствия: в Москва скоро ще се появи хотел, в който човек може да се забавлява със секс кукли. Виктор Ерофеев коментира новината с доза ирония.

Сбъдва се една вековна мечта: Русия изпреварва Америка! И то в най-неочакваната област. Не по млеконадой или по производство на месо на глава от населението, както навремето мечтаеше Хрушчов. А в сферата на плътските и душевни наслади. И по-точно: в областта на секс куклите.

Американците все още се колебаят дали да открият такъв бордей в страната на Доналд Тръмп, или по-скоро не. Но докато те се чудят, Москва съвсем скоро ще може да се похвали с уникален "развлекателен" хотел. В него посетителите ще открият в леглата си изкуствени девици и красавици за всеки вкус. Меки, гъвкави, отзивчиви, със завидни гимнастически и едва ли не интелектуални способности.

Мъжките фантазии нямат предел: човек може да върти куклата както си иска, може да я постави в голяма клетка (подобна на клетките в московските съдилища), може да я щипе и обладава. Желателно е с презерватив. От хигиенни съображения?

Това е абсурдно!

Защо обаче не си зададем много по-сериозния въпрос за абсурдността на случващото се? В страната, където се води целенасочена борба срещу всякакви прояви на модернизъм, либерализъм и ценностите на западните демокрации, където на авансцената излязоха хоругви и костюмирани казаци с подпухнали от пиянство лица, където патриархът критикува философията на "преклонението пред човека", ние ставаме свидетели на преклонение пред секса с кукли. При това легално и одобрено от властите. Във всеки случай така твърди създателят на този вид публични домове - испанският предприемач Сержи Пието, който вече е открил такъв рай за мъжете в Барселона. Сега той мечтае да създаде цяла верига от подобни пристани на щастието по цял свят и в цяла Русия.

При американците проектът зацикли, но в Русия дръпна напред. Всъщност няма нищо чудно, че в Америка се получи така. В цивилизования свят, който е готов да защитава дори и правата на роботите, човек не може да държи в клетка за собствено удоволствие изкуствени красавици, които почти не се отличват от истинските. Опасно е. Можеш да попаднеш и в затвора.

А в Русия, както става ясно от историята с депутата от Държавната дума Слуцки, сексуалните посегателства спрямо живи журналистки, както и спрямо всички останали жени се приветстват на най-високо равнище и свидетелстват за загрижеността на властите за демографията. И докато някои от живите жени може и да откажат на Слуцки, сега пред него и останалите депутати се откриват безгранични възможности да общуват на различни езици, без да се опасяват от никакви санкции: натискаш копчето и куклата ти говори на френски, английски, якутски.

И все пак: как е възможно подобно нещо в една страна, чийто властови елит яростно се бори за морал? Как е възможно в епохата на нова Студена война, в епохата на американското противопоставяне в Сирия, във времето на идеологическата чума, срещу която се бори руската държавна телевизия, да допуснеш пета колона в лицето на надуваеми секс кукли? Как ли? Ами в Русия вече всичко е хибридно. Държавата се бори срещу чуждото, но ако се качите на такси и обиколите малко из Москва, ще видите, че почти всички магазини, козметични салони и други частни заведения са разкрасени с реклами на френски, английски и, разбира се, на руски език.

Напред, скъпи секс кукли!

Излиза, че секс куклите са само частица от общата руска хибридност, където всичко се е смесило безнадеждно. Напред, скъпи секс кукли! С ваша помощ Русия не само ще погледне в бъдещето на сексуалните отношения (според експерти, скоро 10% от половите сношения ще се извършват с изкуствени създания). С ваша помощ Русия ще се научи да не забравя и изобретателния Запад, с неговите иновации в сферата на науката и културата. Мили секс кукли, не бързайте да давате под съд ползвателите на вашите таланти! Те ще ви пазят нежно (с необходимите за хигиената между човека и робота презервативи).

Чумата в международните отношения все някога ще отмине. А вие, момичета? Вие сте създадени за вечността!

Виктор Ерофеев е съвременен руски писател, литературовед, радио и телевизионен водещ. Лауреат на наградата на името на Владимир Набоков, кавалер на френските Орден на изкуствата и литературата и Орден на почетния легион 

Дойче веле

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

7

Azarael

02.05 2018 в 00:36

Това е някаква шега и пародия на която е трудно да повярва
човек, като се знае колко са "дашни" рускините и че не
представляват никакъв проблем за секс . . .

23293

5

Стефан

28.04 2018 в 15:54

За жанра "хумор" работата е слаба. След "Ювенилно море" на Андрей Платонов, това е направо резил, ако ще става дума за тоя стил.

11058

4

piton

28.04 2018 в 15:36

Хахаха, добро чувство за хумор на автора. А някои изнервени коментатори във форума, може да посетят хотела с куклите и да се поотпуснат и поуспокоят малко....

23293

3

Стефан

28.04 2018 в 12:16

Мощно!:) С голямо нетърпение очакваме следващият шедьовър на тоз мъдър аффтур, на тема миризмата в руските нужници, връзката и с миризмата на съветските такива, и вредата за световната демокрация от тая работа.
А бе, мъжки, ти верно ли смяташ, че след тая глупост достойна единствено за Нощен шок, някой още може да те смята за журналист? А изданието ти за сериозно? В общество с акъла си, такива неща се говорят със сериозен тон след третата ракия, когато обявят час за вицове. Тогава щеше да обереш овациите. Сега - само подигравки.

8753

2

Кинджо

28.04 2018 в 10:12

Да живее Майка Русия!

16193

1

SC

28.04 2018 в 09:48

Какви права на роботите, бе, какво заключване в клетки?! Това да не ви е роман на Айзък Азимов?

Притеснение за руснаците има, ама не натам, накъдето бие авторът. При преобладаващо женско население (и то не особено свенливи жени), да развиваш печеливш бизнес „уважаване“ на кукли е леееко странно. Там е същинския проблем.