Лампите за стена и аплиците са перфектните осветителни тела

OFFNews 19 декември 2022 в 15:21 3575 0

Снимка Lightluxury

Аплиците и лампите за стена са едновременно стилен и практичен избор за осветително тяло, когато става въпрос за добавяне на финес и функционалност във вашия дом. Осигурявайки фокусирано осветление, лампите за стена са идеални за осветяване на място за изпълнение на задачи, както и за осветяване на зони, които големите висящи осветителни тела може да не успеят да достигнат - като ниши и ъгли. И все пак, въпреки многобройните си приложения и функции, стенните лампи понякога се описват като старомодни и неподходящи в съвременните домове. В тази статия ще разсеем мита, че стенните лампи са нещо от миналото и ще обясним как можете да ги използвате, за да отговарят на всяка съвременна схема за интериорен дизайн.

Съществуват много тенденции, започнали преди няколко десетилетия, но все още неразделна част от интериорния дизайн. Няма съмнение, че лампите за стена са вечна тенденция, независимо кога е започнала. Само защото те съществуват от известно време, това не ги прави остарели. Те са и винаги ще бъдат чудесен вариант за осветяване на всяка стая, като същевременно добавят стил и творчески почерк. Където и да се добавят, лампите за стена са чудесно допълнение към всеки дизайн - традиционен или съвременен.

Как да озарите дома си с аплици и лампи за стена?

Едно от основните предимства на лампите за стена е, че те могат да осветят зони, където светлината от полилеите и големите лампи не може да достигне. Поради тази причина стенните лампи са чудесно решение за неравномерно разпространение на осветлението, за осветяване на скрити зони.

Аплиците Lightluxury например са стилно решение и за осветление, което добавя характер, като същевременно са и с минимално инвазивна светлина. Преди да започнете да добавяте лампи за стена в дома си, важно е първо да отделите време, за да обмислите функциите, които искате да изпълняват те. Ако търсите осветление за задачи, например, би било логично да изберете лампа за стена с по-голям лумен, монтирана върху регулируемо рамо за стена. По този начин ще можете да я насочвате точно в посоката, където имате най-голяма нужда от нея.

Акцентиращите тифани лампи пък могат да се използват за подчертаване на атрактивни дизайнерски елементи и осигуряване на директно осветление за привличане на вниманието към различни обекти. Много добра идея е да поставите аплик срещу огледало и да постигнете двоен ефект. Светлината ще се отразява и в стаята ще бъде още по-светло.



Ако пък сте решили да сложите аплици в коридорите ви, то трябва внимателно да прецените бройката, от която имате нужда. Един брой рядко е достатъчен. Аплиците и лампите за стена често са избор и за осветителни тела в банята. За мокрото помещение обаче е необходимо да потърсите лампи, които могат да издържат на влага и на капки. Това ще го разберете по IP рейтинга, написан в описанието на осветителното тяло. Най-основният принцип е че колкото по-висок е рейтингът, толкова по-добра защита от влага и от вода притежава тялото. Аплиците, монтирани в банята може да са демируеми, за постигане на по-голям комфорт. Така ще можете да намалявате и да увеличавате светлината всеки път, когато пожелаете.

Както сами виждате, стенните лампи изобщо не са старомодни. Всъщност те може да са точно това, от което се е нуждаел дома ви. Перфектното допълнение са за всяка една стая от дома, включително и за банята, тоалетната и коридорите. Не са малко и хората, които поставят стенни осветителни тела в градината или на двора си. Ако и вие сте се спрели на такъв вариант имайте предвид, че те също трябва да са с висока защита от влага и от вода, за да не се наложи да ги сменяте след първият пороен дъжд на пролет.

Статията е предоставена от Lightluxury.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !